Investiții în cea mai mare secție de Terapie Intensivă Neonatală din România

0
Publicat:

Secția de Terapie Intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași va beneficia de investiții importante, în valoare de un milion de euro.

Materminatea „Cuza Vodă” Iași SURSĂ Arhiva Adevărul
Materminatea „Cuza Vodă” Iași SURSĂ Arhiva Adevărul

Aceste modernizări sunt posibile cu ajutorul fondurilor obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Investiții importante în cea mai mare secție de Terapie Intensivă Neonatală din România

Cea mai mare secție de Terapie Intensivă Neonatală din România va beneficia de modernizări importante, cu ajutorul fondurilor obținute prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență, care include și o componentă pentru sănătate (12), destinată dezvoltării infrastructurii spitalicești publice.

„Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a secției de neonatologie va conduce la creșterea capacității de stabilizare, diagnosticare și tratament adecvat a nou-născuților cu diferite afecțiuni medicale”, menționează anunțul de licitație.

Secția Clinică Neonatologie II a maternității „Cuza Vodă” din Iași găzduiește cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din România, cu 25 paturi, unde sunt tratați anual peste o mie de nou-născuți.

Secția este dotată cu o unitate de transport neonatal, înzestrată cu toate echipamentele de terapie intensivă (incubator, ventilator, monitorizare și administrare a tratamentelor).

Aparatură de ultimă generație pentru unitatea medicală din Iași

Procedura de achiziție a fost lansată în cursul zilei de 7 mai 2024 și include nu mai puțin de 13 loturi de echipamente de ultimă generație.

Printre acestea se numără cinci ventilatoare neonatale, în valoare de 1.13 milioane de lei, 11 monitoare pentru funcții vitale, în valoare de un milion de lei, încă cinci asemenea monitoare cu o stație de monitorizare, în valoare de 716.000 de lei, patru incubatoare hibride cu lampă de fototerapie, în valoare de 686.000 lei.

Valoarea totală estimată a proiectului este de aproximativ 4.94 milioane de lei. 

Ofertele sunt așteptate până pe 10 iunie 2024, iar durata contractului a fost fixată la 60 de zile pentru fiecare tip de echipament.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite