Forum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

De ce nu slăbesc?

Am 70 kg şi 160 cm înălţime. În ultimul an m-am îngrăşat aproape 10 kilograme, de care nu mai reuşesc să scap. Menţionez că am 34 de ani şi, în urmă cu şase luni, mi-am schimbat complet stilul de viaţă: merg la sala de fitness de 3 ori pe săptămână şi urmez o dietă echilibrată ce nu depăşeşete 1.500 de calorii pe zi. Totuşi, nu ştiu din ce motiv, nu reuşesc să slăbesc. Este foarte frustrant! Sfătuiţi-mă, vă rog, ce să fac.
Adriana Constantin, Bucureşti

Livia Lena
biolog nutriţionist Bio Nuriliv


În metabolismul dvs. s-a produs la un moment dat o dereglare. Această dereglare poate avea cauze multiple, dar, cel mai probabil, arderile au devenit foarte lente. Din acest motiv, organismul dvs. nu mai reuşeşte să consume caloriile asimilate şi, implicit, să “ardă” kilogramele în plus.

Continuaţi să faceţi exerciţii fizice şi să urmaţi un regim alimentar sărac în grăsimi animale şi în glucide cu asimilare rapidă (care solicită pancreasul). Pentru o activare a metabolismului, luaţi suplimente care conţin iod (acestea sunt algele marine brune). De asemenea, trebuie să eliminaţi toxinele din organism şi, pentru aceasta, vă recomand ceaiul, tinctura sau comprimatele cu păpădie.

Urticaria poate fi vindecată?

Fetiţa mea în vârstă de 7 ani are o sensibilitate la anumite alimente. Atunci când mănâncă grăsimi, ouă sau căpşuni, pe tot corpul îi apare o erupţie care o mănâncă foarte tare. Medicul mi-a spus că are urticarie şi i-a recomandat un tratament medicamentos şi mixtură împotriva mâncărimilor. Totuşi, ori de câte ori mănâncă astfel de alimente, erupţia reapare. Există posibilitatea ca urticaria să fie vindecată în totalitate? Ce ar trebui să fac?             
Daniela Drăghici, Satu Mare


Dr. Adrian Dumitrescu,
medic pediatru Vicepreşedinte Societatea Română de Homeopatie


În majoritatea cazurilor, factorii implicaţi în apariţia urticariei sunt multipli şi implică o reacţie de tip alergic a organismului faţă de anumite substanţe: alimente, polen etc. Cea mai bună metodă de aplicat, în afara tratamentului medicamentos, este prevenţia. Trebuie să evitaţi astfel, pe cât posibil, să-i daţi fetiţei să mănânce alimentul sau alimentele bănuite a fi alergogene.

După o pauză de 6 luni până la 2 ani, puteţi reintroduce în alimentaţie produsul respectiv. Începeţi cu cantităţi mici pe care apoi să le creşteţi gradat timp de o lună. Un bun factor predictiv, pentru a reintroduce alimentul fără ca fetiţa dvs. să mai dezvolte urticarie, este să se măsoare concentraţia de IgE sangvin (anticorpii incriminaţi în dezvoltarea alergiei) care trebuie să fie scăzută. Un procent semnificativ din copiii la care boala a debutat sub vârsta de 3 ani se vindecă până la 7-8 ani.

Suspectez că fiul meu se droghează

Fiul meu în vârstă de 17 ani se comportă ciudat în ultimul timp. Nu mai comunică deloc şi mă respinge. Are un anturaj care nu-mi place şi a început să lipsescă de acasă.

Ceea ce mă îngrijorează şi mai tare este că, în urmă cu două zile, am observat că avea ochii roşii, iar pupilele îi erau dilatate. Am auzit că acesta ar putea fi un semn al consumului de droguri. Sunt disperată şi nu ştiu ce să mai fac. Am nevoie de un sfat, vă rog!                  
Carmen Vasile, Piteşti

Lena Rusti
psiholog psihoterapeut


Dacă simţiţi că fiul dvs. a luat-o într-o direcţie care îi pune în pericol nu doar relaţia cu familia, ci însăşi viaţa, interveniţi cât mai curând. Analizaţi mai întâi sursele de venit din care şi-ar putea procura droguri: dacă lucrează sau dacă au dispărut bani din casă.

Discutaţi cu el şi duceţi-l la un psihoterapeut. Nu îl pedepsiţi, dar restabiliţi-i drepturile şi obligaţiile în familie şi aveţi grijă să şi le asume. Începeţi să petreceţi mai mult timp împreună, să îl implicaţi în diferite activităţi. Astfel, va căpăta încredere în el şi în şansa de a fi apreciat de cei din jur.

Am dureri articulare puternice

Am 53 de ani şi, de la o vreme, au început să mă doară articulaţiile picioarelor şi ale braţelor. Pe măsură ce trece timpul, durerile devin din ce în ce mai puternice, iar genunchii îmi trosnesc foarte tare.

Dorm cu mănuşi în mâini noaptea şi simt nevoia permanentă de o sursă de căldură în zonele dureroase.  Ce trebuie să fac pentru a scăpa de dureri? Există vreo staţiune în care aş putea merge la tratament?
Constantin Spătaru, Vaslui


Dr. Radu Leon George
medic de familie,Clinica Leomedica


Probabil că este vorba de un reumatism cronic degenerativ, dar, ca să puteţi fi sigur, trebuie să faceţi un examen medical care să includă radiografii ale articulaţiilor dureroase, exudatul faringian şi analiza sângelui prin care să se determine: VSH-ul, fibrinogenul, proteina C reactivă, factorul reumatoid şi hemoleucograma.

La recomandarea medicului, tratamentul poate să cuprindă medicaţie antiinflamatoare (celebrex), antialgică, miorelaxantă (mydocalm) sau fizioterapie. Este indicat să protejaţi zonele dureroase de aer rece. De ajutor sunt şi suplimentele nutritive, gen Artroflex, Artrostop etc. Puteţi merge la tratament în staţiunile Amara, Techirghiol şi Călimăneşti.

Cum pot trata constipaţia cu plante?

Sufăr de constipaţie cronică de ani de zile. Am perioade în care poate trece chiar şi o săptămână fără ca eu să ies afară. Nu mai ştiu ce să fac. Nu vreau să mai iau laxative pentru că am auzit că dau dependenţă. Îmi puteţi recomanda, vă rog, câteva remedii cu plante?
Florin Chiriţă, Câmpina


Dr. Ruxandra Constantina
medic de familie competenţă apifitoterapie Clinica medicală Medas


În primul rând, trebuie să aveţi o alimentaţie care să includă multe legume şi fructe, pâine şi cereale integrale, fructe uscate, lactate fermentate (lapte bătut, kefir, iaurt, smântână), gălbenuş de ou, ulei, dulciuri, compot de fructe. Nu uitaţi să beţi zilnic 2 l de lichide (apă plată, ceaiuri).

Este indicat ca, dimineaţa pe stomacul gol, să beţi un pahar de apă rece, iar înainte de masa de prânz să luaţi o linguriţă de ulei de măsline. De mare ajutor este şi dacă timp de 3 luni luaţi în fiecare seară 1-2 linguriţe de seminţe de in, cu puţină apă. Puteţi bea ceaiuri din următoarele plante: soc, cicoare, coada-calului, lemn-dulce, anghinare, pelin, cruşin. Este important, însă, consultul unui medic care să stabilească exact cauza constipaţiei în cazul dvs.








Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite