Colegiul medicilor s-a autosesizat pentru cazurile din Botoșani și Gorj

0
Publicat:

Colegiul Medicilor din România, prin colegiile teritoriale din Botoșani și Gorj, s-a autosesizat atât în cazul decesului de la Botoșani, cât și în situația de la Târgu Jiu, și a declanșat din oficiu o anchetă disciplinară, pentru a cerceta profesional și deontologic medicii implicați.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat pentru cele două cazuri
Colegiul Medicilor s-a autosesizat pentru cele două cazuri

"Potrivit statului, Colegiul Medicilor din România are ca principal obiect de activitate controlul şi supravegherea exercitării profesiei de medic, aplicarea legilor şi a regulamentelor care organizează şi reglementează exerciţiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de medic şi păstrarea prestigiului acestei profesii în cadrul vieţii sociale. Fiecare dintre aceste obiective poate fi realizat doar prin implicarea colegilor noștri medici, a căror întreagă activitate profesională trebuie să fie dedicată exclusiv apărării vieții, sănătății și integrității fizice și psihice a ființei umane.

Sistemul medical din România, prin toate componentele lui, de la medici la autorități și factori de decizie, instituții, organizații, necesită o reformă profundă, astfel încât riscul de apariție a situațiilor despre care discutăm astăzi să fie diminuat. Anchetele care se află acum în desfășurare pot să aducă și vor aduce clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Esențial este ca aceste concluzii ale anchetelor să conducă la îmbunătățirea cadrului legal și de funcționare a sistemului medical, iar astfel de cazuri să nu se mai repete. Trebuie creat un mecanism eficient, cu rol de prevenire și de protejare a celor implicați, pacienți și medici, deopotrivă", a transmis Colegiul Medicilor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite