Caravană de informare despre cancerul de colon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Română de Cancer au organizat ieri o caravană de informare despre cancerul intestinului gros. Evenimentul a avut loc în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

Această campanie de informare s-a desfăşurat împreună cu ziarul Adevărul, ziarul Click! şi revistele Click! pentru femei şi Click!Sănătate. În acest an s-au alăturat campaniei medicul Simona Carniciu de la Institutul de Diabet Paulescu şi Florentina Opriş, specialist în nutriţie, sport şi frumuseţe. De asemenea, la eveniment a participat  academicianul şi fitoterapeutul Ovidiu Bojor.

„Mă implic de vreo câţiva ani în această campanie pentru că eu consider că oamenii ar trebui să fie foarte atenţi cu tot ceea ce fac. În primul rând, să aibă informaţia corectă şi apoi să aplice ceea ce primesc ca informaţie. Această campanie merge pe două căi: aceea de a informa asupra pericolului cancerului de colon şi de a informa cum să tratezi şi să previi această afecţiune. Din punctul meu de vedere, munca mea este de a ajuta oamenii să înţeleagă şi să prevină anumite afecţiuni şi să aibă un stil de viaţă echilibrat“, a declarat Florentina Opriş.

Cancerul de colon este diagnosticat cel mai frecvent la persoane cu vârsta de peste 50 de ani. Specialistul în nutriţie, sport şi frumuseţe Florentina Opriş spune că „eu cred că fiecare persoană trebuie să fie conştientă că un control medical făcut la timp poate să rezolve incredibil de repede o problemă. Tocmai de asta controalele medicale ar trebui făcute cât mai des. Din punctul meu de vedere, controlul ar trebui făcut înainte de vârsta de 50 de ani. Se spune că boala e undeva instalată cu mult înainte ca noi s-o depistăm“.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite