Vine iarna. Ninsori în toată țara pe 1 Decembrie: cum se anunță vremea la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se schimbă radical pe 1 Decembrie. În prima zi de iarnă vor predomina ploile, dar treptat acestea se vor transforma în precipitații mixte în jumătatea sudică a țării.

Ninsori în toată țara FOTO Shutterstock
Ninsori în toată țara FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în Moldova și la munte va continua să ningă.

Pentru ziua de miercuri, 30 noiembrie, meteorologii anunță ploi în sud și est, lapoviță în Moldova, unde va fi cel mai frig, iar la altitudini mari va ninge. 

În Capitală termometrele nu vor depăși 6 grade Celsius. Vor fi ploi, iar vântul va sufla moderat, cu 30-35 de km/h.

De joi apar și aici primele ninsori. La munte va ninge la altitudini mari, de peste 1.400 de m. La altitudini mai mici vor fi ploi sau lapoviță și condiții de polei. Temperaturile vor porni de la minus 3 grade Celsius în Ceahlău și vor atinge 5 grade Celsius la Stâna De Vale.

Vreme rece și închisă

De 1 Decembrie, în regiunile intracarpatice, în condiţiile unui cer temporar noros ziua, valorile termice diurne vor fi local uşor mai ridicate decât mediile multianuale şi se vor situa în general între 3 şi 7 grade Celsius. În restul ţării vremea va fi relativ rece şi închisă, cu maxime între 0 şi 6 grade Celsius, mai ridicate doar pe litoral, spre 8 grade Celsius.

Precipitații abundente în această săptămână

Conform prognozei ANM, în săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sud-estice, dar și deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.  

Pentru in intervalul 5 – 12 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile nord-estice, dar și mai ridicate în vest, nord-vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite