VIDEO Ziua a 11-a. Peste 6.000 de români au protestat faţă de Guvernul Grindeanu. Manifestanţii au denunţat lipsa de încredere în Executiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii s-au strâns, pentru a unsprezecea zi la rând, în Piaţa Victoriei.„Spunem nu modificării bazei legale care permite pedepsirea corupţilor trecuţi si viitori", se arată pe pagina de facebook „Corupţia ucide”, care a organizat un eveniment.  Şi în ţară au avut loc proteste în mai multe oraşe.

VIDEO LIVE  via Radio Tanănana

UPDATE 22:27 După cinci ore de proteste, majoritatea manifestanţilor din Piaţa Victoriei din Bucureşti au început să se îndrepte spre case. În acest timp, oamenii au scandat „demisia” şi „hoţii” în ritm de tobe, au ţinut luminile de la telefoane aprins timp de câteva minute, au intonat Imnul, s-au prins în horă şi au cerut demisia lui Grindeanu, Dragnea şi Tăriceanu conform News.ro

UPDATE 21:39 Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a depăşit 6.000, manifestanţii scandează "PSD, ciuma roşie”şi "Hoţii”, huiduie şi suflă în vuvuzele. Pe o clădire din zona Pieţei Victoria se proiectează mesajul "We are back”, iar unii dintre manifestanţi poartă banderole albe pe care scrie "Rezist", relatează News.ro.

UPDATE 21:00 Peste 4.000 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei şi scandează "DNA să vină să vă ia”, "Noaptea, ca hoţii” şi "Zi de zi aici vom fi”. Circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei a rămas deschisă doar prin faţa sediului Guvernului spre Bulevardul Aviatorilor, celelalte străzi adiacente fiind închise. Oamenii au aprins iarăşi lanternele telefoanelor.

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei continuă să crească, în a unsprezecea zi de proteste, oamenii venind cu steaguri, pancarte şi vuvuzele.

Protestarii suflă în vuvuzele şi fluiere, iar un grup de tineri bate ritmic în tobe, spune „Atenţie”, apoi ceilalţi protestari strigă „Huo”. Tot în ritm de tobe se scandează "Demisia” şi "Hoţii”.

Protest în Piaţa Victoriei, ziua a XI-a. Oamenii cântă: „Dragnea la-nchisoare, la mulţi ani!“

Unii dintre manifestanţi poartă banderole albe pe care scrie "Rezist"

Manifestanţii mai scandează "Demisia, "PSD ciuma roşie" şi "Noaptea, ca hoţii”.

PROTESTE ÎN ŢARĂ

  • CLUJ-NAPOCA Circa 3.000 de oameni în ziua #11 de protest, la Cluj: „Suntem mulţumiţi cu atât?”
  • CONSTANŢA Aproximativ 50 de persoane s-au adunat şi vineri seara la Constanţa pentru protest. Oamenii  strigă “PSD, ciuma roşie””, “Hoţii, hoţii””, “Demisia, demisia””. 
  • BAIA MARE Peste 100 de oameni protestează în două pieţe din Baia Mare
  • ARAD Aproximativ o sută de arădeni au fost vineri în stradă
  • GALAŢI Circa 200 de gălăţeni s-au adunat în faţa Prefecturii Galaţi pentru a protesta. Oamenii au scandat „Jos Guvernul!”, „Vrem să muncim/Nu să vă păzim!” şi „Iubirea de ţară/În stradă se măsoară!
  • SIBIU Proteste cu peste 700 de oameni la Sibiu.Manifestaţia s-a încheiat după tradiţia ultimelor seri: oamenii s-au strâns în jurul celor cu steaguri, au pornit lanternele telefoanelor şi au intonat imnul României. Imediat după, grupuri de protestatari au început să plece către case. La zece minute dupa ora 21:00, piaţa a rămas goală.
  • BRAŞOV A unsprezecea zi de proteste la Braşov. 250 de oameni au ieşit în stradă
  • TIMIŞOARA Se reiau mitingurile la Timişoara. Acestea au sunt planificate astăzi, de la ora 19.00, şi duminică, de la aceaşi oră. În cadrul mitingului din Piaţa Victoriei se vor strânge semnături pentru susţinerea Proclamaţiei de la Timişoara, ediţia 2017.
  • SATU-MARE  Circa 20 de oameni protestează în centrul oraşului.
image

Protestatar din Sibiu, în a 11-a zi de manifestaţie. FOTO Traian Deleanu

UPDATE 20:35 Circa 3.000 de oameni protestează la această oră în Capitală. Traficul auto a fost închis pe Bulevardul Kisseleff.

UPDATE 20:10 Aproximativ 1.500 de manifestanţi sunt la această oră în Piaţă. Mici grupuri li se alătură de la un minut la altul. Oamenii au vuvuzele, fluieră şi strigă „Hoţii“ şi „PSD ciuma roşie“.

UPDATE 19:44. În jur de o mie de oameni sunt în Piaţa Victoriei. La Bucureşti, temperatura este de -6 grade Celsius.

UPDATE 19:08 Circa 500 de oameni sunt la această oră în faţa Guvernului. Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache a declarat că a trecut prin Piaţa Victoriei, fără să spună când, şi a constatat că „oamenii nu ştiau la ce se referă legile“.

image

Protestatari în Bucureşti. Foto Marius Olteanu

Circa 50 de persoane se află, la ora publicării acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală.

„Toată lumea vine la Bucureşti: 10-12.02.2017, Ne luăm ţara inapoi! Impreună pentru ROMÂNIA!”, se cheamă evenimentul iniţiat pe facebook de „Corupţia ucide”, pentru acest weekend.

„Spunem nu modificării bazei legale care permite pedepsirea corupţilor trecuţi si viitori.Doar impreună putem scăpa de corupţii care ne conduc, oare de câte porteste va fi nevoie să inţeleagă aceşti mafioţi că nu mai "merge şi aşa". Vrem democraţia pentru care au murit parinţii, copiii, bunicii, fraţii românilor care azi işi cer incă odată in stradă dreptul la un viitor mai bun in tara lor”, se arată în evenimentul citat.

Joi seară, peste 10.000 de oameni au manifestat în Bucureşti şi în ţară cerând demisia Guvernului.


În cele zece  zile de proteste, numărul record de manifestanţi din Piaţa Victoriei a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite