Un membru al grupării infracționale „Scorpionii”, căutat de autoritățile din Franța, a fost prins de polițiștii din Bacău

0
Publicat:

Un membru al grupării infracţionale "Scorpionii", care se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa, a fost prins, vineri, de poliţiştii din Bacău.

Bărbatul a comis fapte ilegale pe teritoriul Franţei. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Bărbatul a comis fapte ilegale pe teritoriul Franţei. FOTO Shutterstock (Arhivă)

La data de 15 septembrie 2023, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu poliţiştii din Moineşti, au desfăşurat activităţi specifice în vederea depistării unui bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internaţional. Cel în cauză se sustragea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Franţa, prin care s-a solicitat arestarea acestuia, în vederea predării, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune realizată în bandă organizată, realizarea de operaţiuni de jocuri de noroc interzise, spălare de bani, corupţie activă în bandă organizată şi pasivă comisă în bandă organizată, fapte prevăzute de Codul penal francez", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române, scrie Agerpres.

Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, fiind încarcerată în arestul IPJ Bacău.

În continuare se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile judiciare franceze.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că bărbatul în cauză este Mihai Ungureanu, membru al grupului "Scorpionii", care a comis fapte ilegale atât pe teritoriul Franţei (jucau alba-neagra la Paris), cât şi al judeţului Bacău, unde este cunoscut pentru fapte de violenţă.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite