Înapoi la iarnă, în două zile. De la 32 de grade Celsius, la răciri semnificative și bruște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După temperaturile de 30 de grade Clesius, înregistrate în ultimele zile, în țara noastră, urmează „răciri bruște și semnificative”, anunță șefa Adiministrației Naționale de Meteorologie (ANM). 

ZTempraturi de vară în prima zi a lunii Aprilie - foto Arhivă
ZTempraturi de vară în prima zi a lunii Aprilie - foto Arhivă

Elena Mateescu, șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a transmis duminică după-amiază, la Digi24, că la final de martie au fost raportate ”cele mai ridicate valori de când se fac măsurători în țara noastră”, potrivit G4Media. 

Aceasta se referea la situația de la sfârșitul lunii, când temperatura a atins 30 de grade la Giurgiu și 28 de grade în București. 

În toată România, temperaturile au depășit normalul perioadei, iar luna aprilie va începe cu temperaturi situate între 25 și 32 de grade, caracteristice unei zile de vară, mai spune meteorologul Elena Mateescu. 

Însă, ne vom confrunta cu precipitații și vânt puternic în sud-vestul țării, la începutul lui aprilie, potrivit sursei citate. 

După începutul fierbinte al celei de-a patra luni din 2024, marți ne așteaptă răciri semnificative și bruște, cu peste 10 grade în unele zone, dar aproape de normele specifice perioadei, avertizează șefa ANM.  În București și în Muntenia vor fi tot peste 20 de grade. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite