Sute de angajați cer salarii mai mari în fața sediului CNAS VIDEO

0
Publicat:

Sute de angajați ai Caselor de Asigurări de Sănătate din toată țara protestează în fața sediului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate din București. 

Este cea de a șasea zi în care salariații protestează, iar activitatea Caselor județene de Sănătate este perturbată. Protestul este organizat de Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliată la Blocul Național Sindical (BNS). 

Salariații au început să protesteze din 2 noiembrie pe o perioadă nedeterminată. Ei cer salarii decente, menționând că nu au primit creșteri salariale din 2018.

Protest  in fata CNAS -   Foto Facebook
Protest in fata CNAS - Foto Facebook

În tot acest timp, vor fi rezolvate doar urgențele, între orele 08.00-09.00 şi 16.00-17.00, potrivit Blocului Național Sindical (BNS). Sunt considerate urgențe: serviciile pentru duplicarea cardurilor de sănătate, aprobări pentru aparate de oxigen, stome sau servicii necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilități. 

Președintele Blocul Național Sindical, Dumitru Costin, a declarat că membrii BNS au încercat să rezolve problemele legate de salarizare prin dialog, dar, deși ajunseseră la un consens cu cei din conducerea CNAS, proiectul de lege care ar fi trebuit să crească salariile angajaților a fost retras de la vot.  

Problema cronică (din CNAS n.r.)  s-a tradus (...) într-un proces masiv de depopulare a CNAS. De la patru mii de angajați, ați rămas vreo trei mii. În ciuda faptului că ați rămas cu salariul pe care l-ați avut în 2018, ați primit suplimentar un volum de muncă pentru care nu ați fost recompensați niciodată”, le-a transmis Dumitru Costin salariaților care protestau în fața sediului CNAS. 

Săptămâna trecută, BNS anunța că 90% din salariații Casei Naționale de Sănătate (CNAS) și-au exprimat acordul cu privire la acest protest, cu excepția conducătorilor instituției de la nivel central și teritorial.   

CNAS menține tăcerea legată de aceste proteste ce au loc de o săptămână încoace. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite