Şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, a dat în judecată instituţia pe care o conduce. Motivul este halucinant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, a deschis un proces Inspecţiei Judiciare (IJ) şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în care cere să-i fie plătită diurna pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale în care a stat în Bucureşti şi nu s-a deplasat în Giurgiu, localitatea în care are domiciliul.

În primul rând, Lucian Netejoru cere recalcularea/calcularea diurnei în cuantum de 2% pentru zilele nelucrătoare în care nu s-a deplasat/nu se va deplasa în localitatea de domiciliu, oraşul Giurgiu, şi nu a beneficiat/nu va beneficia de decontarea cheltuielilor, arată ziare.com

În al doilea rând, Netejoru solicită recalcularea diurnei din momentul în care s-a născut acest drept şi până la recunoaşterea efectivă a acesteia.

El a fost numit şef al Inspecţiei Judiciare din 1 septembrie 2015.

Concret, el solicită „repararea prejudiciului creat prin neacordarea diurnei de care ar fi trebuit/trebuie să beneficieze”.

Potrivit sursei citate, procesul a fost deschis greşit la Curtea de Apel Bucureşti, deoarece Netejoru credea că este vorba de un „litigiu privind magistraţii”, iar instanţa a declinat cazul la Tribunalul Bucureşti - după ce a considerat cazul ca fiind de „litigii de muncă”.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2018, judecătorul Lucian Netejoru are un venit anual de 250.000 de lei, salariul de inspector-şef, adică aproximativ 20.000 lei/lunar.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite