Se relansează platforma națională de pregătire pentru situații de urgență- fiipregatit.ro. Premiera pe care o aduce în România

0
Publicat:

Cu ocazia manifestărilor dedicate Săptămânii Protecției Civile, vineri se relansează platforma națională de pregătire pentru situații de urgență - fiipregatit.ro - împreună cu noul site al Platformei Naționale pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre.

IGSU relansează platforma națională de pregătire pentru situații de urgență
IGSU relansează platforma națională de pregătire pentru situații de urgență

Ministerul de Interne a confirmat că noua versiune a site-ului este adaptată standardelor internaționale. Pe lângă furnizarea informațiilor esențiale referitoare la acțiunile concrete de salvare a vieții în situații critice, acesta va include și o componentă interactivă, o premieră pentru astfel de platforme.

La evenimentul de lansare participă personalități din domeniul gestionării situațiilor de urgență. Printre acestea se numără ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Constantin Florea.

În paralel cu evenimentul principal, unitățile militare au deschis porțile pentru toți cei interesați să se familiarizeze cu specificul IGSU și să exploreze posibilitatea de a urma o carieră în domeniul militar.

Participanții la această deschidere au ocazia de a vedea în detaliu facilitățile de pregătire specializată în situații de urgență, inclusiv sălile de clasă, amfiteatrele și laboratoarele pentru instruirea în domenii precum informatică, electrotehnică, teoria arderii și comportamentul la foc, chimie, hidraulică și instalații de stingere a incendiilor.

De asemenea, pot vizita cabinetul de specialitate pentru pregătirea în descarcerare și acordarea primului ajutor, precum și poligonul de antrenament pentru stingerea incendiilor și pregătirea fizică și de specialitate a pompierilor.

Publicul interesat poate să examineze și tehnica utilizată de salvatori în misiunile operative, precum și să asiste la exerciții demonstrative de stingere a incendiilor și acordare a primului ajutor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite