Românul lăudat în Italia. Gestul făcut de Dan Ciobanu a uimit localitatea Moliterno: „Ne-am convins!”

0
Publicat:

Un român cu spirit civic a fost lăudat în Italia. Dan Ciobanu a fost dat exemplu de către primarul localității în care trăiește pentru modul în care a ieșit cu o lopată în mână să deszăpezească străzile din cartier.

Dan Ciobanu i-a uimit pe italieni FOTO Facebook/ Antonio Rubino
Dan Ciobanu i-a uimit pe italieni FOTO Facebook/ Antonio Rubino

Antonio Rubino, primarul orașului în care s-a stabilit Dan Ciobanu, a ținut să-i mulțumească românului pentru gestul pe care l-a făcut. Acesta a postat un mesaj pe pagina sa de socializare, postând și câteva fotografii de la operațiunea de deszăpezire.

„Dan Dumitru Ciobanu, în timpul ultimei ninsori, s-a înarmat cu o lopată și în cartierul său a deszăpezit alei de acces la casele bătrânilor, mașini blocate, străduțe. Fără să-i ceară cineva anume acest lucru, doar din spirit civic. Nu numai în fața casei sale. A făcut-o în tăcere, dar vrem să-i mulțumim în mod public lui și tuturor cetățenilor care i-au ajutat pe cei care nu au avut puterea să deszăpezească. Împreună cu acel cetățean care a dat zăpada cu lopata de pe toate treptele bisericii. Fără să-l pună cineva anume, a eliberat de zăpadă străduțele din cartierul său, facilitând astfel deplasarea bătrânilor care locuiesc în zonă", a scris primarul pe pagina sa de socializare.

Vecinii săi, oameni de toată isprava

Conform rotalianul.com, Dan Dumitru Ciobanu este din Flămânzi, județul Botoșani. Are 44 de ani și este în Italia din 2006. Lucrează în construcții, este căsătorit și are două fete născute în Peninsulă. „Nu-i prima dată când fac ceva în folosul comunității și voi face ori de câte ori pot”. De asemenea, el a ținut să precizeze că vecinii săi sunt oameni de toată isprava care l-au sprijinit atunci când a avut nevoie.

La început stăteam în chirie și îmi amintesc când m-am mutat dintr-o casă în alta. Era o locuință goală, nemobilată, iar eu nu aveam mare lucru. Când s-a auzit în sat că m-am mutat într-o casă goală, fiecare m-a ajutat cu ce a putut. Unul cu o masă, altul cu un dulap, cu un pat și așa mai departe. Așa se face aici, sar oamenii să te ajute la nevoie, fără să aștepte ceva în schimb. Bineînțeles, dacă și tu ești cinstit, respectuos, responsabil și muncitor. Am rămas uimit de această solidaritate a lor, pe care nu o mai întâlnisem”, a spus românul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite