Protestul AUR a blocat circulația în centrul Bucureștiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră este blocată duminică, în centrul Capitalei, acolo unde s-au strâns aproximativ 4.000 de protestatari. Potrivit informațiilor „Adevărul”, numărul manifestanților este în scădere. 

UPDATE 20.00: 

Ajunși înapoi în Piața Victoriei, protestatarii au scandat „anticipate”. Un participant la protest a strigat și „Simion președinte”. 

UPDATE 19.30: 

În urma unui scandal izbucnit cu fosta senatoare AUR, Diana Șoșoacă, șeful AUR, George Simion, a condus protestatarii către sediul PSD și apoi către sediul PNL, renunțând în momentul în care valul de oameni nu a fost lăsat să înainteze pe Aleea Modrogan și întorcând manifestanții în Piața Victoriei. 

Potrivit Informațiilor „Adevărul”, în Piața Victoriei au rămas aproximativ 300 de protestatari, în timp ce alții 1.500 se întreptau către sediul PNL. 

Update 18.00:

Numărul protestatarilor prezenți în Piața Victoriei este în scădere. Dacă mai devreme au fost în jur de 4.000 de oameni în fața Guvernului, acum au rămas în jur de 3.000 de protestatari. 

Update 17.00:

Manifestaţii au ajuns la sediul Guvernului, acolo unde strigă „afară”, „hoții”, „demisia”, „anticipate”, sau „Simion președinte”.

La rândul său, șeful AUR, George Simion a susținut că la manifestaţie participă oameni veniţi din toate colțurile ţării „pentru a-şi arăta nemulţumirea” și că „nu e protestul AUR, nu e protestul lui George Simion”. 

„E protestul românilor nemulţumiţi”, a susținut liderul de partid pe fondul lozincilor antiguvernamentale.  

Update 15.30:

Circulaţia rutieră este blocată duminică, în centrul Capitalei. Câteva sute de protestatari au plecat în marș din Piața Universității, spre Piața Victoriei. 

Potrivit Antena 3 CNN, un protestatar care participa la marșul organizat de AUR a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i s-a făcut rău. Un echipaj al unei ambulanțe i-a oferit protestatarului primul ajutor. 

Update 14.30:

Centrul Capitalei este blocat între intersecțiile Piața Universității și Piața Victoriei, după ce participanții la un protest organizat de AUR au plecat în marș spre Palatul Victoria. 

Potrivit unor surse „Adevărul”, aproximativ 3.000 de protestatari s-au strâns în centrul Capitalei. 

Alți aproximativ 300 de manifestanți cu drapele tricolore se află deja în fața sediului Guvernului, au mai susținut sursele citate. 

Știrea Inițială:

Câteva sute de protestatari s-au strâns în Piața Universității, de unde urmează să plece în marș spre Piața Victoriei. Încă de la orele 14.00, câteva sute de protestatari s-au strâns la protestul organizat de AUR. 

Potrivit formațiunii, manifestaţia este autorizată de către autorităţile municipale din București, cu oră de începere la 14.00, în zona Universității, participanții urmând să plece într-un marș către Piața Victoriei începând cu orele 15.00. 

Protestatarii au drapele tricolore, unii participanți având și costume populare. 

Programul transmis de partid mai arată că protestatarii se vor strânge în fața Guvernului începând cu ora 16.00, protestul încheindu-se la orele 24.00. 

La un moment dat protestatarii au scandat „demisia”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite