Procurorul general respinge acuzaţiile lansate de Elena Udrea: Un astfel de episod nu este real şi nu caracterizează activitatea parchetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Scutea FOTO Medifax
Gabriela Scutea FOTO Medifax

Procurorul general Gabriela Scutea a respins, într-o declaraţie pentru Mainenews.ro, acuzaţiile lansate de fostul ministru Elena Udrea, potrivit cărora verdictul privind condamnarea sa din dosarul „Gala Bute” ar fi fost modificat după ce un judecător a fost ameninţat cu închisoarea de către Parchetul General.

„Sper ca Elena Udrea să fi indicat în sesizarea către CSM cine ar fi judecătorul vizat, să se raporteze responsabil când face astfel de afirmaţii”, a declarat Gabriela Scutea pentru Mainnews.ro, după ce fostul ministru a acuzat că unul dintre judecătorii completului care a decis condamnarea sa la şase ani de închisoare cu executare, a fost ameninţat de conducerea Parchetului General. 

Potrivit sursei citate, Gabriela Scutea a mai argumentat că în acea perioadă erau transferate dosarele fostei SIIJ. „În primul rând, în perioada respectiva eram în proces de transfer al dosarelor fostei Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică şi celelalte parchete, aveam doar un cadru provizoriu pentru anchete cu magistraţi. În al doilea rând, un astfel de episod nu este real şi nu caracterizează activitatea PÎCCJ”. 

Elena Udrea a anunţat că a sesizat CSM pentru a cerceta amânarea cu câteva ore a soluţiei ÎCCJ din 7 aprilie, prin care au respins Contestaţia sa în Anulare din dosarul Gala Bute, hotărâre despre care spune că încalcă decizia 685/2018 a CCR. Fostul ministru acuză că motivul ar fi ameninţarea unuia dintre judecători de către conducerea Parchetului General.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite