Udrea a sesizat CSM şi acuză că un judecător a fost chemat la Parchetul General şi ameninţat cu puşcăria în ziua verdictului din dosarul „Gala Bute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Udrea a anunţat că a sesizat CSM pentru a cerceta amânarea cu câteva ore a soluţiei ÎCCJ din 7 aprilie, prin care au respins Contestaţia sa în Anulare din dosarul Gala Bute, hotărâre despre care spune că încalcă decizia 685/2018 a CCR. Fostul ministru acuză că motivul ar fi ameninţarea unuia dintre judecători de către conducerea Parchetului General.

UPDATE Procurorul general respinge acuzaţiile Elenei Udrea: Un astfel de episod nu este real şi nu caracterizează activitatea parchetului

Procurorul general Gabriela Scutea a respins, într-o declaraţie pentru Mainenews.ro, acuzaţiile lansate de fostul ministru Elena Udrea, potrivit cărora verdictul privind condamnarea sa din dosarul „Gala Bute” ar fi fost modificat după ce un judecător a fost ameninţat cu închisoarea de către Parchetul General.


„Am cerut CSM să verifice dacă în dimineaţa zilei de 7 Aprilie, ziua în care s-a pronunţat decizia de respingere a cererii mele, cel puţîn un judecător din cei patru care au fost pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General şi ameninţat cu puşcăria de cineva din conducerea instituţiei dacă va fi pentru admiterea contestaţiei mele şi favorabil respectării deciziei nr. 685/2018 a CCR”, a susţinut Elena Udrea pe Facebook. 

Fostul ministru a mai explicat că a cerut CSM şi să verifice dacă decizia privind contestaţiile a fost modificată în cursul zilei respective. „Aşa s-ar explică şi de ce soluţia nu a mai fost scrisă la ora indicată, la ora 10 cum se ştia şi se aştepta, ci la ora 10:00 a fost anunţată presă şi nu acuzaţii !!! Că se amâna pronunţarea pentru ora 14:00 şi că se face şedinţa publică”, a mai susţinut Udrea. 

Udrea a mai explicat că a cerut CSM  şi să verifice „în ce a constat ameninţarea, şi să facă publice aceste informaţii. Evident că cer aplicarea legii asupra celor implicaţi în această situaţie”, acuzând că, „prin presiunile asupra a cel puţîn 2 judecători”, s-a obţinut nu doar arestarea sa, „care este evident că este o miza uriaşă pentru cineva, dar s-a obţinut şi schimbarea majorităţii pro CCR din rândul judecătorilor de la Înaltă Curte. Pentru că odată ce aceşti judecători au fost împotriva CCR în cel mai clar caz, Gala Bute, şi mai lipsit de orice eventuale interpretări, ei vor fi obligaţi de acum încolo să fie împotriva CCR de fiecare dată”. 

„Cer găsirea unei soluţii juridice pentru repararea imensului abuz, pentru corectarea acestei ilegalitaţi care s-a făcut în cazul meu. PS: Poate ne ajută dl. Tolontan cu răspunsul la întrebarea: Cu ce au fost speriaţi judecătorii ÎCCJ şi de către cine”, a mai completat Udrea. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite