Prințul Paul Lambrino află dacă va fi extrădat în România: "Sunt acuzat pentru că sunt considerat moștenitorul bunicului meu"

0
Publicat:

Franța decide miercuri dacă îl extrădează în România pe Paul Lambrino, cunoscut sub numele de Paul al României, anunță Euronews.

Paul Lambrino Arhivă Adevărul
Paul Lambrino Arhivă Adevărul

„Prințul” fugar, în vârstă de 76 de ani, a fost arestat în Franța în iunie 2022, după ce a fugit din țară să în urma unei sentințe de 3 ani și 4 luni închisoare.

În decembrie 2020, Paul Lambrino a fost condamnat în apel de către Înalta Curte de Casație a României la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și dare de mită.

El a fost acuzat că, între 2006 și 2013, a colaborat cu o bandă de infractori pentru a recupera proprietăți pe care le pretindea că moștenitor al familiei regale românești, printre care pădurea Snagov și ferma Băneasa. În total, 18 persoane au fost condamnate în acel dosar.

Procurorii, care au declarat că Lambrino nu avea niciun drept asupra proprietăților, au estimat că prejudiciul adus statului a fost de aproximativ 145 de milioane de euro.

„Nu am făcut nimic ilegal sau incorect, am încredere în Franța să mă scoată din acest coșmar”, a declarat el, în octombrie. „Sunt acuzat pentru că sunt considerat moștenitorul bunicului meu”.

Tatăl lui Lambrino, Carol Mircea Grigore, a luptat  pentru a fi recunoscut că moștenitor legitim al lui Carol al II-lea, rege al României din 1930 până la abdicarea să în 1940 în favoarea fiului sau mai mic, Mihai. Tatăl lui Lambrino a fost considerat nelegitim.

Lambrino susține că este persecutat din punct de vedere juridic din cauza faptului că revendică moștenirea familiei sale.

„Este imposibil”, a declarat avocatul sau, Laurent Pasquet-Marinacce, în față tribunalului francez, „să facem abstracție de ceea ce reprezintă pentru sistemul românesc, având în vedere istoria să”.

„Faptele care au dus la condamnarea să sunt direct legate de statutul de moștenitor regal pe care îl invocă”, a adăugat avocatul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite