Primele declarații ale lui Radu Mazăre, la eliberarea din închisoare: „Nu mă mai interesează viața publică, nu mă mai întrebați!”

0
Publicat:

Radu Mazăre care executa o pedeapsă cu închisoarea de nouă ani, a fost eliberat condiţionat luni, 27 mai 2024. Acesta le-a declarat  jurnaliștilor că nu mai este interesat de viața publică.

Radu Mazăre, eliberat din închisoare FOTO: Arhivă, Adevărul
Radu Mazăre, eliberat din închisoare FOTO: Arhivă, Adevărul

„Nu mă mai interesează viața publică. Nu mă mai întrebați. Mă bucur pentru soția mea, care a fost lângă mine. (...)Nu am fost speriat de nimic în penitenciar. Dar e suficient”, a declarat Radu Mazăre, la ieșirea din penitenciar.

Magistrații au decis desființarea hotărârii Judecătoriei Sectorului 4, care a respins, în primă instanță, cererea lui Radu Ștefan Mazăre de eliberare condiționată.

„Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ștefan (...), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ștefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (...) emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. (...) pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare”, este decizia judecătorilor din Tribunalul Ilfov.

Radu Mazăre a fost printre primii „fugari" ai României. Condamnat definitiv în februarie 2019, el a plecat înainte de pronunţarea sentinţei, stabilindu-se în Madagascar, unde a investit într-un complex turistic. A fost extrădat şi adus în ţară în mai 2019, fiind apoi încarcerat.

Dosarul în care Mazăre a primit nouă ani închisoare se referă la retrocedarea frauduloasă a unor mari suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, prejudiciul fiind de 114 milioane euro, care nu a fost recuperat.

Judecătorii Instanţei Supreme l-au condamnat, în mai 2019, pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, la 9 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Polaris”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite