Fiul lui Radu Mazăre, despre eliberarea tatălui său: „Are pătrăţele, face șpagatul, face două ore de sport în fiecare zi”

0
Publicat:

Fiul lui Radu Mazăre susține că este foarte fericit de vestea eliberării tatălui său din închisoare. „Îmi tremură picioarele de emoţii și abia aștept să-l văd”, a spus Răducu Mazăre, la aflarea veștii. 

Fiul lui Radu Mazăre FOTO: Arhivă Personală/FB
Fiul lui Radu Mazăre FOTO: Arhivă Personală/FB

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, va fi eliberat condiționat. Decizia este definitivă, au decis luni, 27 mai 2024, judecătorii Tribunalului Ilfov.

„Am primit vestea cu foarte mult entuziasm şi nu îmi vine să cred că în sfârșit s-a terminat un capitol urât din familia noastră. Îmi tremură picioarele de emoții și abia aştept să-l văd.În lumina noilor evenimente care au fost făcute publice, nuștii la ce să te aștepţi și am învățat că nu trebuie să avem aşteptări nici pozitive, nici negative, că nu te poți ghida după nimic. Dacă ar fi să te ghidezi după dreptate, sigur că nu se mai ajungea aici”, a declarat Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, la Antena 3 CNN.

Fiul lui Mazăre a mai dezvăluit că fostul primar are „pătrățele, face şpagatul, face două ore de sport în fiecare zi, a făcut și mai mulţi mușchi decât avea”.

„E o decizie pe care nu am plănuit că o să apară, a fost cu totul neașteptat”, a mai spus Răducu Mazăre. 

Fostul primar al Constanței, eliberat condiționat 

Magistrații au decis desființarea hotărârii Judecătoriei Sectorului 4, care a respins, în primă instanță, cererea lui Radu Ștefan Mazăre de eliberare condiționată.

„Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ștefan (...), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ștefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (...) emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. (...) pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare”, este decizia judecătorilor din Tribunalul Ilfov.

Dosarul în care Mazăre a primit nouă ani închisoare se referă la retrocedarea frauduloasă a unor mari suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză, prejudiciul fiind de 114 milioane euro, care nu a fost recuperat.

Judecătorii Instanței Supreme l-au condamnat, în mai 2019, pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, la 9 ani și 10 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Polaris”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite