Premierul Ciucă a convocat CNSU pentru aprobarea unei donații de echipamente de producere a oxigenului medical

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a convocat CNSU, pentru aprobarea procedurilor prin care România va beneficia de două echipamente de producere a oxigenului medical, donate de NATO.

Nicolae Ciucă a cconvocat CNSU FOTO Arhivă / Guvernul României
Nicolae Ciucă a cconvocat CNSU FOTO Arhivă / Guvernul României

România va beneficia de echipamente de producere a oxigenului medical donate de NATO

Executivul a informat într-un comunicat de presă că premierul Nicolae Ciucă „a convocat astăzi, în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru aprobarea procedurilor prin care România va beneficia de două echipamente de producere a oxigenului medical”, acestea fiind donate de Alianța Nord-Atlantică.

Potrivit sursei citate, „aceste echipamente medicale sunt destinate încărcării buteliilor de oxigen medical necesare continuării îngrijirilor medicale pentru pacienții care necesită oxigen”. 

Premierul a transmis mulțumiri Alianței

„Mulțumesc partenerilor noștri din Alianța Nord-Atlantică pentru acest act puternic de solidaritate și sprijin, dovadă a relației strategice consolidate, orientată spre reziliență și protecție a comunităților în fața dezastrelor”, a afirmat șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate. 

Sursa citată a mai informat astfel că, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost aprobată Hotărârea nr. 38 din 30.08.2022 (Hotărârea și anexa pot fi regăsite atașat), ca urmare a scrisorii Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre prin care informează reprezentantul României la NATO cu privire la faptul că Alianța Nord-Atlantică își exprimă disponibilitatea de a face o donație României.

Ce județe au înregistrat, marți, cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2

Municipiul Bucureşti se află, marți, pe primul loc în topul negativ al judeţelor cu cele mai multe cazuri noi de infectări cu noul coronavirus. Judeţul Cluj ocupă locul II, iar pe locul al III-lea se află Timiș.

Astfel, în București au fost 444 de cazuri noi de COVID. Pe locul al doilea se află județul Cluj, cu 318 de cazuri noi, iar pe locul al treilea este Timiș, cu 291 cazuri.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.717 cu 219 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 219 persoane, cu 26 mai puține față de ziua anterioară, iar din cei 219 pacienți internați la ATI, 181 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 351 sunt minori, 348 fiind internați în secții, cu 30 mai puțini față de ziua anterioară și 3 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Decese Covid 

Bilanț COVID. Un număr de 4.046 de cazuri noi de persoane bolnave de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.141 mai multe cazuri faţă de ziua anterioară, a anunţat, marți, Ministerul Sănătăţii. Au fost raportate 34 decese.

Până astăzi, 66.673 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 29.08.2022 (10:00) – 30.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 34 decese (18 bărbați și 16 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Situația testărilor 

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.384 teste RT-PCR ( 2.852 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.532 la cerere) și 18.638 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.421.988 teste RT-PCR și 11.222.009 teste rapide antigenice.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite