Evaziune de 5 milioane de lei: Descinderi masive într-un dosar din domeniul articolelor sanitare VIDEO

0
Publicat:

Pe 27 mai 2024, polițiștii au efectuat nouă percheziții și 3 verificări într-un dosar de evaziune fiscală de 5.000.000 de lei în domeniul articolelor sanitare. Potrivit surselor judiciare, printre cei vizați se numără și Marius Marinoff, supranumit „Regele deșeurilor” din București, și  Janosevic Drăgan, implicat anterior în achiziția de teste Covid-19 în timpul pandemiei. 

Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a desfășurat o operațiune de amploare vizând combaterea evaziunii fiscale în domeniul comercializării de articole sanitare. În cadrul acestei operațiuni, polițiștii au efectuat 9 percheziții domiciliare și 3 verificări, având ca țintă sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințele unor persoane fizice implicate. Prejudiciul se ridică la aproximativ 5.000.000 de lei, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române. 

Activitățile vizează sediile și punctele de lucru ale unor societăți, precum și locuințele persoanelor fizice, care ar fi implicate într-un mecanism infracțional operaționalizat în domeniul comercializării de articole sanitare, prin comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală, astfel eludând plățile către bugetul de stat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5.000.000 de lei.”, se precizează în comunicatul Poliției Române.  

Surse din anchetă spun că printre cei implicați se numără Janosevic Dragan și Marius Marinoff.  

Numele controversatuui afacerist sârb Janosevic Drăgan este legat de achizitția de teste rapide COVID-19 din timpul pandemiei. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a plătit 19 milioane de euro pentru 2,6 milioane de teste rapide COVID-19 de la o firmă de reciclare deținută de Janosevic Drăgan. Marius Marinoff, președintele Asociației pentru Reciclare și Managementul Integrat al Deșeurilor, cunoscut și ca „Regele deșeurilor” din București, este partenerul de afaceri al lui Janosevic Drăgan. 

După finalizarea perchezițiilor, vor fi executate mandate de aducere pentru două persoane suspectate, care vor fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru audieri și stabilirea măsurilor legale necesare, informează Poliția.

Operațiunea a beneficiat de suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Inspectoratului General al Poliției Române. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite