O româncă a salvat de la moarte o femeie bolnavă de leucemie din Italia

0
Publicat:

O româncă din Verona a donat celule stem și a salvat astfel viața unei femei bolnave de leucemie.

Ana Maria a salvat viața unei femei
Ana Maria a salvat viața unei femei

Ana Maria Mihai locuiește de mult timp în localitatea Zevio, provincia Verona. A studiat la Liceul de limbi străine „Galilei” din Verona, a lucrat ca însoțitoare de zbor pentru compania Ryanair, iar acum lucrează la biroul de recepție al unei companii și este voluntară pentru Crucea Verde din Verona.

La 28 februarie, a făcut o donare de celule stem și i-a oferit unei femei bolnave de leucemie singura speranță de supraviețuire, conform publicației locale Corriere del Veneto.

Donatorul este înregistrat în Registrul Italian Donatori Midollo Osseo și, în cazul în care se găsește o compatibilitate cu un pacient, este chemat pentru analize suplimentare.

Așa s-a întâmplat și în cazul tinerei de origine română, care a primit un apel că cineva are nevoie de celulele ei stem. Pe 28 februarie s-a făcut donarea și o femeie bolnavă și-a găsit speranța de viață datorită Anei Maria”, confirmă Paolo Zoppi, președintele asociației Adoces Verona.

Românca a fost foarte fericită la auzul veștii: „O femeie, undeva, și-a pus speranța în mine să se poată vindeca sau cel puțin să-și ușureze durerea, iar eu am decis să fiu acolo pentru ea. Pe la mijlocul lunii ianuarie, m-au sunat anunțându-mă că sunt compatibilă cu o pacientă. Eram la locul de muncă și îmi amintesc că am plâns. Eram fericită chiar înainte de a dona“, a povestit Ana Maria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite