Noile uniforme ale polițiștilor, de unică folosință

0
Publicat:

Sindicatul Europol atrage atenția că, după doar o lună de folosire, noile uniforme ale polițiștilor s-au deteriorat. Potrivit sindicaliştilor, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripţiile cu „Poliţia” s-au dezlipit.

Uniforme noi deteriorate / Foto: Facebook / Sindicatul Europol
Uniforme noi deteriorate / Foto: Facebook / Sindicatul Europol

„De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privinţa noii uniforme pe care Poliţia Română vrea să o achiziţioneze. De la licitaţii anulate şi până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenţii şcolilor de agenţi de poliţie au primit în 2022 noua uniformă”, susţin, luni, sindicaliştii, într-o postare pe Facebook.

Potrivit reprezentanților Europol, materialele uniformelor nu corespund cu cele care prezenate.

„Colegii semnalează deja situaţii în care, la o lună de la utilizare, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripţiile cu „Poliţia” s-au dezlipit”, au mai transmis sindicaliştii.

Europol mai subliniază că, nici după 20 de ani,  Poliţia Română „nu este capabilă să facă un mic efort şi să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal şi eficient”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite