Noi proteste anunțate de angajații CNAS

0
Publicat:

Angajații Caselor de Asigurări de Sănătate anunță că vor protesta marți, 14 noiembrie, în fața sediului Ministerului Sănătății, dar și în fața Guvernului. Aceștia sunt în grevă de pe 2 noiembrie. Președintele CNAS susține că va fi soluționată criza.

Angajații CNAS protestează de pe 2 noiembrie - Foto Facebook
Angajații CNAS protestează de pe 2 noiembrie - Foto Facebook

Pentru prima dată de la începutul protestelor, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Andrei Baciu a vorbit despre greva angajaților. 

La ieșirea din ședința partidului din care face parte, Andrei Baciu a transmis că va fi soluționată criza de la nivelul Caselor de Sănătate.  

Am prezentat solicitările sindicatului care reprezintă angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a caselor judeţene, cu care am avut un dialog permanent, în încercarea de a identifica soluţii şi de a rezolva această situaţie cât se poate de serioasă. Ca urmare a analizei făcute, s-a luat o decizie de către conducerea PNL - aceea de a propune pe ordinea de zi astăzi, şi de a se vota, proiectul de lege care este revendicat de sindicatele din Casa Naţională şi din casele judeţene”, a transmis Andrei Baciu. 

Acesta a afirmat că prin adoptarea proiectului de lege de către Parlament, greva va fi încheiată.  

Chiar înainte de aceste declaraţii am discutat şi cu reprezentanţii sindicatelor şi practic, odată cu adoptarea acestui proiect de lege de către Parlamentul României, solicitările sindicaliştilor sunt rezolvate şi acţiunea de protest, din ceea ce mi-a fost comunicat, va fi întreruptă, astfel că activitatea va continua, criza fiind deblocată”, a menționat preşedintele CNAS. 

Sistarea plăților către spitale

Săptămâna trecută Blocul Național Sindical, cel care a organizat protestul salariaților CNAS, anunța că se sistează plăţile către spitale şi furnizorii de servicii. 

Angajaţii din Casele de Asigurări de Sănătate din toată ţară continuă protestele şi o parte dintre aceştia vin mâine la Bucureşti pentru a-şi exprima nemulţumirile, transmit cei de la BNS prin intermediul rețelei de socializare Facebook. 

Potrivit suresi citate, de la ora 12:00 va începe acțiunea de pichetare în fața Guvernului României. 

Salariații se află în protest pe perioadă nedeterminată și sunt nemulțumiți că nu au beneficiat de creșteri salariale din 2018. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite