Ministerul Apărării de la București neagă că drone rusești ar fi căzut și explodat pe teritoriul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe a afirmat că drone rusești au căzut și s-au detonat pe teritoriu românesc în timpul atacului de azi-noapte din zona Dunării, dar Ministerul Apărării Naționale (MApN) de la București neagă categoric informația. 

Rușii au lovit din nou porturile de pe Dunăre FOTO capturi Roată Florin - Facebook (arhivă)
Rușii au lovit din nou porturile de pe Dunăre FOTO capturi Roată Florin - Facebook (arhivă)

„Potrivit serviciului ucrainean de pază a frontierei de stat, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, (drone) Shahed rusești au căzut și au explodat pe teritoriul României", a scris pe Facebook oficialul ucrainean citat de Reuters, Oleg Nikolenko.

„Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor rusești reprezintă o amenințare uriașă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO", a mai spus el.

Nikolenko a publicat o fotografie care arată flăcările unei explozii pe malul opus al fluviului Dunărea. O sursă din industria ucraineană a declarat pentru Reuters că două drone rusești au căzut pe malul românesc al Dunării.

Presupusa explozie a unei drone pe teritoriul României
Presupusa explozie a unei drone pe teritoriul României

Ulterior, MApN a negat categoric informația. „Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar", a transmis MApN.

Stire în curs de actualizare

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite