Drone rusești au căzut și explodat pe teritoriul României azi-noapte, susține Kievul | Reacția MApN român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe a afirmat că drone rusești au căzut și s-au detonat pe teritoriu românesc în timpul atacului de azi-noapte din zona Dunării, transmite Reuters.

UPDATE 11.41 Ministerul Apărării de la București a negat ferm informația.

„Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României“. Detalii aici

***

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleh Nikolenko, a declarat că, potrivit Serviciului Securității Statului, în noaptea de 4 septembrie, în timpul atacului asupra portului Izmail, drone rusești au căzut și au detonat pe teritoriul României.

Presupusa explozie a unei drone ruse pe teritoriul României
Presupusa explozie a unei drone ruse pe teritoriul României

„Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rusă cu rachete reprezintă o amenințare uriașă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, a subliniat Nikolenko pe Facebook .

Ministerul Afacerilor Externe a cerut partenerilor să accelereze furnizarea către Ucraina de sisteme suplimentare moderne de apărare antirachetă și antiaeriană, avioane de luptă, care vor consolida protecția infrastructurii ucrainene și a statelor vecine.

Astăzi, 4 septembrie, în timpul unui atac masiv al dronelor rusești în sudul regiunii Odesa, apărarea antiaeriană a Forțelor Armate ale Ucrainei a doborât 17 drone inamice. În două comunități teritoriale au fost avariate clădiri de depozitare și producție, utilaje ale întreprinderilor agricole și industriale.

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite