Mihail Vlasov rămâne în arest. Fiica acestuia a fost audiată la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Vlasov este acuzat de trafic de influenţă (foto)
Mihail Vlasov este acuzat de trafic de influenţă (foto)

Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ a României, Mihai Vlasov, va fi cercetat în continuare în arest după ce magistraţii Curţii Supremeau respins contestaţia acestuia împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost arestat preventiv. În această dimineaţă şi fiica acestuia, Vanda Vlasov, a fost audiată de procurorii anticorupţie.

UPDATE Judecătorii instanţei supreme au respins contestaţia formulată de Mihail Vlasov împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost arestat preventiv. 

Decizia este definitivă.

UPDATE Vanda Vlasov a declarat la ieşirea din DNA că a fost chemată ca martor şi că nu are nimic de ascuns.

„Mi s-a adus la cunoştiinţă faptul că nu pot declara nimic, dar am spus că nu am nimic de ascuns. Am declarat ce am avut de declarat, şi anume adevărul. Ideea că eu, vreodată, am pronunţat o soluţie într-un dosar influenţată de oricine altcineva, chiar de tata, este nemernicie”, a arătat fiica fostului preşedinte al Camerei de Comerţ.

De asemenea, aceasta a precizat că arestarea tatălui său este una ilegală şi că tot ce se spune despre acesta sunt doar „legende”.

”Tot ce se spune despre tata sunt legende. Tata e un om extraordinar, un mare jurist, dar aşa e el. E un om mai liber, un om mai rebel. La cazino joacă şi Prinţul Albert. Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii. Da, tata joacă la cazino şi ce face? Violează copii? Este plăcerea lui, este un om care are o vârstă şi care aşa îşi petrece el timpul liber, nu văd o crimă”, a mai arătat Vanda Vlasov.

UPDATE 10.00 Vanda, fiica lui Mihail Vlasov, este audiată de procurorii DNA în dosarul în care preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ este acuzat de trafic de influenţă.


Mihail Vlasov a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 19 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbritraj.

Vlasov a fost denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, din industria de tipar, iar discuţia avută de cei doi, într-un restaurant din Bucureşti, în care Vlasov îi cerea mită un milion de euro, în mai multe tranşe, pentru a-l ajuta să câştige procesul pe care îl avea la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional, a fost interceptată de procurori, potrivit informaţiilor din motivarea deciziei de arestare.

Dosarul de la Curtea de Arbitraj avea ca obiect pretenţiile formulate de SC Infopressgroup SA, care cerea de la Petroczki şi asociatul lui suma de 15 milioane de lei, precum şi cererea reconvenţională având ca obiect de plată suma de 270.000 de euro, potrivit informaţiilor din dosar.

În luarea deciziei de arestare preventivă, judecătorul Curţii de Apel Bucureşti a luat în considerare şi interceptărilor discuţiilor ambientale dintre Vlasov şi Gheza Iosif Petroczki, din seara în care a a avut loc flagrantul.

La 18 martie, în jurul orei 20.00, Vlasov s-a întâlnit cu Petroczki la restaurantul Hotelului Hilton. Vlasov era însoţit de prietenul şi şoferul său, Onofrei Adrian Ioan, căruia îi spusese că merge la un meci de fotbal, însă pe drum i-a cerut să oprească autoturismul la Hotelul Hilton, pentru a se întâlni cu o persoană despre care spunea că ar insista să discute cu el, se mai arată în motivare.

Judecătorul Curţii de Apel Bucureşti a arătat, în documentul citat, că în ziua în care s-a întâlnit cu Gheza Iosif Petroczki, Mihail Vlasov l-a întreabat dacă are la el prima tranşă din banii ceruţi. Când omul de afaceri i-a confirmat că are banii, Vlasov a spus că îl trimite pe şoferul lui să îi ia de la maşină.

Vlasov Mihai: Aveţi banii la dumneavoastră?

Petroczki Gheza Iosif: Da. E afară. Îi am în maşină.

Vlasov Mihail: La maşină, nu? Merge băiatu’ cu dumneavoastră. Să plecăm acuma...

Petroczki Gheza Iosif: Da, bine.

Vlasov Mihail: Merge cu mine... merge băiatul ăla cu dumneavoastră.

Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Şi ne mai întâlnim doar data viitoare. Nu vorbim la telefon, nu mai da-ţi telefon nici cu ...[neinteligibil]... niciodată, da?

Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Bine domnu...", potrivit transcrierii interceptărilor, prezentate în dosarul în care procurorii au cerut arestarea lui Vlasov.

Potrivit motivării, şoferul lui Vlasov, martor în dosar, le-a povestit procurorilor că, în seara flagrantului, l-a însoţit pe Petroczki la maşina sa, "de unde a scos o sacoşă, pungă de culoare roşie", spunându-i să o ia şi "să o ducă la maşina cu care venise".

În timpul discuţiilor, Vlasov i-a spus lui Petroczki cum vrea să primească restul sumei cerute şi l-a atenţionat că trebuie să se poarte ca şi cum ei nu ar fi discutat nimic, iar când o să vină "sorocul pronunţării", "ceea ce trebuie să se întâmple, asta se va întâmpla”.

„Vlasov Mihail: Dacă veniţi prima dată cu ăia două sute, no.

Vlasov Mihail: Vorbim de… vorbim de jumătate din bani. Vorbim de jumătate, deja. Tranşa asta şi diferenţa de trei sute la termenu’ viitor.

Petroczki Gheza Iosif: Deci, încă trei sute, termenu’ viitor?

Vlasov Mihail: Ă?

Petroczki Gheza Iosif: Deci… încă trei sute la termenu’ viitor?

Vlasov Mihail: La termenu’ viitor, da!

Vlasov Mihail: Normal. Dumneavoastră o vedeţi de... ca şi cum noi nu ne-am discutat nimic. Dumneavoastră vă vedeţi în mod normal ...[neinteligibil]... o continuare. Când o să vină sorocul pronunţării o să ...[neinteligibil]... Asta-i... asta-i singura, asta e ceea ce trebuie să se întâmple, asta se va întâmpla".

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, reţinut de procurorii DNA în urma unui flagrant

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, avocatul Mihail M. Vlasov, a fost dus la audieri, marţi seară, de procurorii DNA, în urma unui flagrant.

Preşedintele Camerei de Comerţ Mihail Vlasov vrea să acapareze prin lege mediul de afaceri

Camera Deputaţilor a dezbătut, pe furiş, la 9 decembrie, modificarea Legii camerelor de comerţ, care lărgeşte nepermis de mult atribuţiile acestor entităţi private. Deşi proiectul a fost criticat de Guvern şi respins de Senat la 1 octombrie 2013, deputaţii l-au luat totuşi din nou în discuţie.

Comoara de la Registrul Comerţului, între pile şi privatizare

Şase parlamentari propun trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la  Camera de Comerţ şi Industrie. În acest fel, o instituţie care deţine bani şi informaţii despre firmele din România ar trece de la stat la o asociaţie privată condusă de Mihail Vlasov.

Fostul şef al Camerei de Comerţ Iaşi, Magda Ţepoi, a scăpat de închisoare

Ieşeanca acuzată de deturnare de fonduri europene a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. După aproape şapte ani de judecată Curtea de Apel a decis, pe 27 martie, să-i reducă Magdei Ţepoi pedeapsa de cinci ani şi şase luni pe care i-o aplicase Judecătoria Iaşi.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri