Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special. Ce se întâmplă dacă dai click pe siglă

0
Publicat:

Motorul de căutare Google sărbătorește Ziua Națională a României pe 1 decembrie 2023 printr-un doodle special, dedicat Marii Uniri din 1918. Doodle-ul ilustrează drapelul României, în culorile roșu, galben și albastru, simbolizând evenimentul istoric al unificării țării.

Google sărbătorește Ziua Națională a României FOTO Captură de ecran
Google sărbătorește Ziua Națională a României FOTO Captură de ecran

„Ziua Marii Uniri este marcată astăzi prin doodle-ul nostru anual! Această sărbătoare comemorează unificarea mai multor teritorii sub un singur steag. În această zi din 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia a votat în unanimitate pentru o unire mai largă între Transilvania, Basarabia, Bucovina și Regatul României. Astfel, țara a fost oficial recunoscută de comunitatea internațională și a intrat în scenă pe plan mondial. Teritoriul României s-a aproape dublat, iar populația sa a crescut cu 10 milioane”, precizează Google în descrierea doodle-ului.

Primul eveniment de la Alba Iulia a însemnat sfârșitul luptei pentru autodeterminare și a infuzat un sentiment de identitate și unitate în rândul diverselor comunități. De Ziua Marii Uniri, românii participă la parade militare, spectacole muzicale și de dans, piese de teatru istorice și ceremonii de ridicare a drapelului în toată țara.

Artificii în culorile drapelului

Culorile albastru, galben și roșu ale drapelului național al României, reflectate în doodle-ul de astăzi, reprezintă valorile fundamentale ale libertății, dreptății și fraternității. La un simplu click pe sigla Google, pe ecran vor apărea o multitudine de artificii, în culorile steagului.

Ziua Marii Uniri servește ca simbol al moștenirii comune și al spiritului colectiv, aducând aminte românilor de istoria bogată a țării lor și de importanța unității în fața provocărilor.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite