Maramureşeanul pierdut prin Londra şi-a povestit păţania vieţii: a trăit trei zile cu 20 de euro şi i-a fost frică doar când traversa strada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Belea a rezistat la Londra trei zile cu 20 de euro FOTO Mail Online
Vasile Belea a rezistat la Londra trei zile cu 20 de euro FOTO Mail Online

Maramureşeanul Vasile Belea, care s-a pierdut în Londra după ce uşile metroului s-au închis în faţa sa şi s-a pierdut de fiul său, a reuşit să supravieţuiască trei zile la Londra cu 20 de euro. Bătrânul de 63 de ani şi-a văzut poza în ziar şi a reuşit să-şi contacteze familia care trăieşte în capitala Marii Britanii.

„The Daily Mail“ relatează povestea lui Belea, care s-a pierdut la metrou şi nu a mai reuşit să dea de fiul său, chiar dacă a încercat să contacteze poliţia. Românul avea un card de transport şi 20 lire sterline, iar când a fost găsit de familie mai avea asupra sa încă 3 lire. Presa britanică este surprinsă că bătrânul a reuşit să supravieţuiască trei zile în centrul Londrei.

Acum maramureşeanul spune că ii place la nebunie capitala Marii Britanii şi că oamenii sunt deosebit de respectuoşi.

După ce a ajuns la familia sa, Vasile Belea spune că era convins că va fi găsit şi povesteşte cum a reuşit să treacă de momentele grele. „Sunt bine. Au fost nişte oameni foarte respectuoşi, atâta a fost necazul că nu am dat de urmă să mă întorc. Tot timpul mă rugăm şi prindeam curaj. Vedeam bătrânei şi eu ziceam că-s mai puternic decât ei“, povesteşte maramureşeanul. 

El recunoaşte că s-a pierdut din vina sa şi că fiul şi nora l-au avertizat tot timpul să fie atent, dar mai spune şi că aşa măcar a văzut toate locurile frumoase din capitala Marii Britanii. „Toţi mi-au zis să am grijă, eu am fost prea sigur pe mine şi adevărul e că dacă nu ştii limba e greu, dar sunt oameni tare buni. S-au comportat omeneşte. Nu mă gândeam că o să mă pierd“, povesteşte Vasile Belea. 

Chiar dacă a stat trei zile într-una dintre cele mai scumpe capitale ale lumii, cu bani limitaţi şi cu un telefon fără cartelă, bărbatul nu a întâmpinat nicio problemă peste care să nu poată trece. „Am intrat în două localuri şi mi-am luat de mâncare, am avut lire. Eram cu gândul la Dumnezeu că ne găsim. Nu-s un om fricos şi n-a avut de ce să-mi fie teamă. Singurul lucru la care eram tare atent era când treceam strada. Nu mi-a fost frig, nu am fost flămând, am avut bani. Am respectat toate regulile unde am stat. Nu am consumat alcool şi m-am comportat şi eu omeneşte“, a adăugat Vasile Belea. 

Maramureşeanul a mai spus şi că nu poartă niciun  fel de resentiment faţă de Londra şi va reveni ori de câte ori are ocazia. A văzut majoritatea locurilor frumoase ale capitalei şi spune că, într-adevăr, Anglia este o tară care merită văzută. 

Olimpia Belea, nora sa, a declarat pentru „The Daily Mail“ că bătrânul a încercat să comunice cu doi poliţişti, dar pentru că nu ştia engleză foarte bine nu a reuşit să le explice acestora problema. „Toată lumea cu care s-a întâlnit a fost foarte drăguţă cu el, dar nu au realizat că e o persoană pierdută. Şi-a văzut poza în ziarul Metro şi a ajuns la Poliţie vineri noapte“, a spus Olimpia Belea.

Ea a povestit că în timpul zilei bărbatul stătea prin magazine pentru a se încălzi. În a doua zi a mers la o agenţie de pariuri, unde l-au lăsat să stea până când au închis. Nopţile se plimba între staţiile de autobuz pentru a rămâne treaz. Belea a declarat poliţiei că mulţi credeau că este un vagabond şi au fost drăguţi cu el.

image

Revenit acasă după trei zile

Turistul român care a fost dat dispărut după ce s-a pierdut de fiul lui, la o staţie de metrou din Londra, a fost găsit trei zile mai târziu. Bărbatul a fost adus din nou lângă membrii familiei lui, fiind într-o stare bună, fără vătămări.

„Domnul Belea a fost găsit teafăr şi nevătămat în zona Southall la aproximativ 22.45, vineri, 17 ianuarie”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei londoneze. „El a fost adus la familia sa”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Vasile Belea, în vârstă de 63 de ani, se afla în vizită în Londra pentru a petrece o perioadă de timp cu o parte din familia lui stabilită în Londra. El trebuia să călătorească cu metroul împreună cu fiul lui Ciprian, marţi, însă uşile trenului s-au închis înainte de a urca. 

Fiul lui s-a îndepărtat de staţie, fiind în trenul în mişcare, iar tatăl lui a fost lăsat în urmă, fără a putea interveni în vreun fel. Acela a fost ultimul moment când Ciprian şi-a văzut tatăl, pentru următoarele câteva zile.

image

Pe aceeaşi temă:

Românul pierdut în Londra a fost găsit teafăr după trei zile. Vasile Belea şi-a reîntâlnit familia Turistul român care a fost dat dispărut după ce s-a pierdut de fiul lui, la o staţie de metrou din Londra, a fost găsit trei zile mai târziu. Bărbatul a fost adus din nou lângă membrii familiei lui, fiind într-o stare bună, fără vătămări.

Român de 63 ani, dispărut de trei zile la Londra, după ce uşile metroului s-au închis în faţa sa  Un român în vârstă de 63 de ani a dispărut la Londra de marţi, după ce uşile metroului s-au închis şi a rămas fără fiul său.

VIDEO Bărbatul dispărut în Londra este maramureşean. Familia bătrânului spune că poliţia londoneză nu o ajută Bărbatul dispărut în metroul londonez, în urmă cu trei zile, este un maramureşean în vârstă de 63 de ani. Acesta a plecat în vacanţa de sărbători la fiul său în Londra, însă a fost dat dispărut după ce uşile metroului s-au închis chiar în faţa sa. De trei zile, familia şi poliţia îl caută încontinuu, fără rezultat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite