Românul pierdut în Londra a fost găsit teafăr după trei zile. Vasile Belea şi-a reîntâlnit familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Belea a fost găsit de poliţiştii loondonezi
Vasile Belea a fost găsit de poliţiştii loondonezi

Turistul român care a fost dat dispărut după ce s-a pierdut de fiul lui, la o staţie de metrou din Londra, a fost găsit trei zile mai târziu. Bărbatul a fost adus din nou lângă membrii familiei lui, fiind într-o stare bună, fără vătămări.

„Domnul Belea a fost găsit teafăr şi nevătămat în zona Southall la aproximativ 22.45, vineri, 17 ianuarie”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei londoneze. „El a fost adus la familia sa”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Nora sa, Olimpia Belea, a povestit pentru „MailOnline“ că bătrânul a cerut de două ori ajutorul poliţiei, însă fără succes, întrucât nu ştia engleză, iar ofiţerii nu au înţeles ce voia. 

„Toţi oamenii pe care i-a întâlnit în timpul cât a fost pierdut au fost foarte drăguţi cu el, numai că ei nu şi-au dat seama că aveau în faţă o persoană dispărută. Abia după ce şi-a văzut poza într-un ziar a mers la o staţie de poliţie cu fotografia, iar cei de acolo ne-au sunat“, a povestit Olimpia. 

Vasile Belea, în vârstă de 63 de ani, se afla în vizită în Londra pentru a petrece o perioadă de timp cu o parte din familia lui stabilită în Londra. El trebuia să călătorească cu metroul împreună cu fiul lui Ciprian, marţi, însă uşile trenului s-au închis înainte de a urca. 

Fiul lui s-a îndepărtat de staţie, fiind în trenul în mişcare, iar tatăl lui a fost lăsat în urmă, fără a putea interveni în vreun fel. Acela a fost ultimul moment când Ciprian şi-a văzut tatăl, pentru următoarele câteva zile.

Avea asupra lui doar 20 de lire şi un iPhone fără cartelă

Potrivit informaţiilor oferite de nora şi de băiatul maramureşeanului, acesta avea doar 20 de lire asupra sa şi un iPhone fără cartelă.  


Nora bătrânului s-a plâns înainte că poliţia londoneză nu îşi dă interesul să-l găsească pe bărbat. „Poliţia îi sună cam din jumătate în jumătate de oră pe copii, dar sincer am impresia că nici nu fac mare lucru pentru că având în vedere că toată Londra e plină de (...) lasă timpul să treacă în defavoarea noastră. Eu cred că trebuia totuşi să verifice camerele din zona în care el s-a pierdut. Ei s-au uitat doar la zona metroului, în rest nu prea au căutat. Nu ştiu dacă au ceva proceduri pe care le respectă, nu pot să-mi dau seama“, a spus nora bătrânului. 


Nu e la prima vizită în Londra


Maramureşeanul dispărut în Londra nu este la prima sa vizită în Marea Britanie. Mai fusese plecat în Londra cu ocazia nunţii băiatului său, însă atunci nu au fost probleme. Vecinii şi familia erau convinşi că acesta va fi găsit pentru că este un bărbat descurcăreţ. „A mai fost plecat de câteva ori, în mai multe locuri. E un bărbat cu carte, ştie multe. Nu cred că nu o să-l găsească, se descurcă el“, a arătat cumnata bătrânului.

Pe aceeaşi temă:

Român de 63 ani, dispărut de trei zile la Londra, după ce uşile metroului s-au închis în faţa sa

Un român în vârstă de 63 de ani a dispărut la Londra de marţi, după ce uşile metroului s-au închis şi a rămas fără fiul său.

VIDEO Bărbatul dispărut în Londra este maramureşean. Familia bătrânului spune că poliţia londoneză nu o ajută

Bărbatul dispărut în metroul londonez, în urmă cu trei zile, este un maramureşean în vârstă de 63 de ani. Acesta a plecat în vacanţa de sărbători la fiul său în Londra, însă a fost dat dispărut după ce uşile metroului s-au închis chiar în faţa sa. De trei zile, familia şi poliţia îl caută încontinuu, fără rezultat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite