ISU Hunedoara ia măsuri în urma cutremurului. S-a activat Grupa Operativă

0
Publicat:

România a fost zguduită din nou de un cutremur. Seismul s-a produs astăzi, pe 14 februarie, la ora 15.16. Din informaţiile apărute, acesta a avut o magnitudine de 5.7, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seism SURSĂ Arhiva Adevărul
Seism SURSĂ Arhiva Adevărul

În urma producerii cutremurului, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a luat măsuri pentru a verifica situaţia din teren.

După producerea seismului înregistrat, astăzi, la ora 15:16, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara a activat imediat Grupa Operativă, sub comanda inspectorului șef, care a început monitorizarea situației din județul Hunedoara, privind eventualele efecte negative ale mișcării seismice. Echipele de intervenție de la nivelul fiecărei subunități ale I.S.U. Hunedoara se află, în acest moment în teren, fiind prealertate toate subunitățile de intervenție", transmite ISU Hunedoara.

Potrivit specialiștilor, seismul s-a produs la 10 km Sud față de epicentrul cutremurului de ieri. De menţionat este faptul că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate, cum ar fi punctele de distribuție a ajutoarelor de urgență.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite