Instituțiile s-au întrecut în mesaje de ziua SRI: "La mulți ani celor mai ascultători dintre noi"

0
Publicat:

Serviciul Român de Informații sărbătorește, marți, 34 de ani de activitate. Recunoscut pentru urările sale inedite, apreciate de internauți, SRI a primit la rândul său felicitări similare din partea mai multor instituții ale statului, dar și a fostului șef al Serviciului, Eduard Hellvig.

Urări inedite din partea instituțiilor. Foto: Facebook
Urări inedite din partea instituțiilor. Foto: Facebook

Cu prilejul aniversării a 34 de ani de la înființarea SRI, instituția a publicat, pe pagina sa de Facebook, o poză sugestivă, cu harta României, în centrul căreia se poate observa sigla sa și mesajul „MISIUN34 NOASTRĂ SECURITAT34 NAȚIONALĂ” (misiunea noastră securitatea națională n.r.). 

Pe lângă cele aproape 3 mii de aprecieri și 400 de comentarii, SRI a primit felicitări și din partea fostului șef al instituției, Eduard Hellvig (2 martie 2015 - 3 iulie 2023).

În opt ani de SRI am reținut câteva lucruri importante. Cele mai multe rămân zăvorâte în arhiva personală, așa cum o cere legea și discreția militară. Dar sunt unele ziceri din cultura organizațională absolut delicioase (și adevărate!) care trebuie evocate la zi aniversară: “Ar fi știut toți dacă știau că se știe.” La mulți ani, SRI”, este mesajul postat de Eduard Hellvig pe X, alături de o fotografie în care apare zâmbind larg.

În opt ani de SRI am reținut câteva lucruri importante. Cele mai multe rămân zăvorâte în arhiva personală, așa cum o cere legea și discreția militară.Dar sunt unele ziceri din cultura organizațională absolut delicioase (și adevărate!) care trebuie evocate la zi aniversară: “Ar… pic.twitter.com/8pjRgNB3ke

— Eduard Hellvig (@Eduard_Hellvig) March 26, 2024

Ministerului Afacerilor Interne a transmis un mesaj public Serviciului Român de Informații, prin intermediul unei postări pe Facebook. „La mulți ani celor care nu suflă un cuvânt” a scris MAI, în centrul unei poze în care apare și un tort cu lumânări aprinse.

Poliţia Română a postat o fotografie cu agenți SRI și mesajul: "Unii dintre ei chiar poartă uniformă. Viața e plină de surprize", „La mulți ani SRI”.

 Jandarmeria Română a postat o poză cu o pisică neagră și mesajul „Când pisica nu-i acasă, nu încerca să joci pe masă”, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a publicat o imagine cu o persoană al cărei chip e ascuns de pălăria prinsă ușor cu mâna în semn de respect și mesajul „Un singur lucru știm despre ei... astăzi e ziua lor!”, iar  Poliția de Frontieră Română a transmis: „La mulți ani celor mai ascultători dintre noi”.

Un mesaj de felicitare amuzant a avut și Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS): „Cele mai bune „secrete” se găsesc în rețetele de prăjituri”, alături de o poză cu un ecler, adaugând: „sunt de 34 de ani... Sigur știu”. 

Serviciul Român de Informații (SRI), instituţie de stat specializată în domeniul culegerii de informaţii privind siguranţa naţională, a fost înființat pe 26 martie 1990, prin Decretul nr. 181.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite