IGSU: 77 de incendii au avut loc zilnic. Peste 200 de persoane, printre care şi opt copii, au murit şi aproape 500 au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
exercitiu igsu pompieri accident incendiu foto igsu
exercitiu igsu pompieri accident incendiu foto igsu

Peste 23.000 de incendii s-au produs în primele zece luni ale anului, respectiv 77 pe zi, în creştere cu 4% faţă de anul trecut, cele mai multe fiind în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Teleorman, Constanţa, Dolj, Olt şi Iaşi. Peste 200 de persoane, printre care şi opt copii, au murit în incendiile din acest an şi alte aproape 500 au fost rănite, potrivit datelor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

 Dintre cele peste 23.000 de incendii la care au intervenit echipajele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, 44% au fost de vegetaţie uscată, 22% au izbucnit în locuinţe şi 8% în anexe gospodăreşti.

În urma acestor incendii, 205 persoane, printre care şi opt copii, au decedat, iar alte 496 au fost rănite, printre acesta fiind şi 33 de copii, arată datele IGSU pentru perioada ianuarie-octombrie, transmise vineri.

Cele mai multe decese, respectiv 141, s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta peste 56 de ani. Aproape 50 la sută dintre răniţi (205) au vârsta între 26 şi 55 de ani, cei mai mulţi suferind arsuri pentru că au încearcat să intervină pentru stingerea incendiului.

În timpul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 2.625 de persoane şi au fost protejate bunuri în valoare de peste 2,18 miliarde de lei.

Incendiile au izbucnit, în principal, de la sistemele de încălzire, instalaţii, echipamente sau aparate electrice defecte sau improvizate, mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate pe timpul funcţionării, coşuri sau burlane de fum defecte sau necurăţate.

Potrivit datelor statistice, 16 locuinţe sunt afectate zilnic de incendii, însumând peste 5.000 la care a fost necesară intervenţia pompierilor de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, în creştere cu 2% faţă de perioada similară a anului precedent.

Cele mai multe incendii în locuinţe au fost în zona Bucureşti-Ilfov, urmată de judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău. Dintre acestea, 30% au fost provocate, în principal, de exploatarea coşurilor de fum defecte sau necurăţate, 23% de utilizarea instalaţiilor electrice defecte sau improvizate, iar 14% au fost cauzate de mijloacele de încălzire defecte sau improvizate.

Cele mai multe intervenţii la incendiile izbucnite în locuinţe în primele zece luni au avut loc în mediul rural, numărul acestora înregistrând o creştere cu 5% , în timp ce în mediul urban se constată o reducere a acestui număr cu 2%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit IGSU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite