Examenul auto pentru scutere și motociclete, schimbare profundă. Proba traseului va fi filmată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit examinatorilor, măsura este de natură a reduce substanțial numărul de contestații. propunerea de schimbare a Codului Rutier a fost propusă la începutul anului.

Motocicliștii vor fi filmați la proba traseului
Motocicliștii vor fi filmați la proba traseului

Examenul auto pentru scutere și motocicliști ar urma să fie filmat. Examinatorii au cerut în acest sens modificarea Corului Rutier, măsură în opinia lor care va reduce numărul de contestații.

Atât examinatorul, cât și cursantul vor purta căști audio iar o cameră video va înregistra traseul, prin urmare contestațiile vor fi analizate în baza acestor probe.

„În felul ăsta scăpăm de orice dubii. Oricum lucrurile se făceau ca la carte, dar de ce să avem şi dubii? E o emoţie în plus pentru elev dar este un lucru foarte bun pentru noi, ceilalţi”, spune un instructor auto, potrivit observatornews.ro.

Filmarea traseului pentru candidaţii care vor obţină permisul de conducere al mopedelor a fost propusă la începutul anului, în completarea ordonanţei de Guvern pentru circulaţia pe drumurile publice.

În cazul în care proiectul de Ordonanță de Urgență (OUG) va fi aprobat, vor fi modificate mai multe articole ale legii privind circulația pe drumurile publice.

În plus, se va înființa un registru unic pentru mopede și utilaje agricole, iar ofițerii de la ghișeu vor putea să dea amenzi.

Și cei care au nevoie de un permis de conducere internațional vor fi afectați de noile prevederi. În prezent, emiterea acestui document contra cost este o afacere exclusivă a Automobil Clubul Român (ACR), iar Consiliul Concurenței a sesizat acest lucru și a cerut să fie emis de direcțiile pentru permise. Taxa cerută de ACR pentru emitere este în prezent de 800 de lei, deoarece include cotizația pentru a deveni membru al ONG-ului.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri