Doi români au devenit eroi în Italia după ce au salvat un bătrân de la înec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânul, în vârstă de 82 de ani, a mers să înoate în Porto Recanati, dar i-a venit rău în apă și a fost la un pas de moarte.

Foto: cronachemaceratesi.it
Foto: cronachemaceratesi.it

Doi români, Ștefan Scolastico, în vârstă de 18 ani, salvamar născut în Cluj-Napoca, și Viorel Balaban, în vârstă de doar 17 ani, au dat dovadă de curaj și au salvat un bătrân de la înec.

Bătrânul, turist în vârstă de 82 de ani, a mers să înoate în mare, dar i s-a făcut rău și a început să înghită multă apă. Ștefan și Viorel au văzut asta și au intervenit de urgență, reușind să-l aducă în siguranță pe mal., potrivit stiridiaspora.ro.

"Mă aflam pe malul mării, când o femeie mi-a arătat un bătrân pe care îl cunoștea, care era în larg și plutea cu dificultate în apă", relatează el. "La acel moment, am luat vâslele și am înotat pe o distanță de aproximativ treizeci de metri. Odată ce l-am ajuns, i-am spus imediat 'Sunteți bine, domnule?'. Cu toate acestea, chiar dacă era încă conștient, nu putea să-mi răspundă pentru că înghițise multă apă și avea dificultăți în a respira", a spus Ștefan Scolastico (tricou roșu), citat de Il Resto del Carlino.

Și tocmai în acel moment, a sosit înotând Balaban. "Noi doi l-am ridicat pe suprafața plutei: eu îi susțineam capul bătrânului, în timp ce salvamarul îi ridica picioarele, pentru a evita să se rănească", a explicat și Viorel.

Primul ajutor i-a fost acordat de un operator 118, care se afla în timpul liber, după tura de noapte. Ulterior, a fost chemată ambulanța și bătrânul a fost transportat la Spitalul din Civitanova pentru examinări suplimentare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite