DNA, anchetă privind terasele de pe malul Dâmboviței. Negoiță: Cine greșește plătește

0
Publicat:

Primarul Sectorul 3 a fost audiat de DNA în dosarul în care este verificată situația teraselor construite pe malul Dâmboviței, care ar funcționa fără autorizații sau cu unele acordate ilegal. Robert Negoiță are calitatea de suspect.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 FOTO: Inquam Photos
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 FOTO: Inquam Photos

„Se fac cercetări într-un dosar referitor la o autorizație de construire emisă în 2015 - dacă nu mă înșel. Le stăm la dispoziție cu declarații, cu documente, cu absolut tot pentru a se face lumină. Există niște sesizări. Este de datoria dumnealor să verifice dacă informațiile se confirmă. Și, atunci când se greșește, că nu suntem perfecți, cine greșește plătește", a declarat edilul Sectorului 3, potrivit Digi24.

Viceprimarul Sectorului 3 susține că există mai multe terase care funcționează fără autorizație.

„Pe lângă aceste terase ilegale mai sunt și terasele de pe Bulevardul Decebal și în capătul rondului de la Alba Iulia. Avem documente unde scrie negru pe alb că acele terase nu au autorizație", a precizat acesta, potrivit sursei citate.

Procurorii DNA au descins ieri, 1 februarie, la Primăria Sectorului 3, în vederea efectuării de cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ - teritoriale.

„În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a precizat DNA.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri