Dezvăluiri din dosarul medicilor de la Nasta: Peste 2.350.000 de lei, confiscați de la un singur inculpat

0
Publicat:

Procurorii au dispus confiscarea specială și extinsă asupra bunurilor deținute de patru din cei șase medici de la Institutul Marius Nasta. Un singur doctor avea în conturi sume exorbitante: 2.355.913,96 de lei, 74.943 de euro, 21.300 de dolari, 2.120 de franci elvețieni și 100 de lire sterline. 

Dezvăluiri din dosarul medicilor de la Nasta FOTO: Inquam Photos
Dezvăluiri din dosarul medicilor de la Nasta FOTO: Inquam Photos

Potrivit unui comunicat al MInisterul Public, în urma efectuării investigațiile financiare, au rezultat diferențe semnificative între veniturile ilicite și bunurile dobândite în ultimii 5 ani de către unii dintre medicii vizați de cercetări, în cauză au fost emise ordonanțe de instituire a măsurilor asiguratorii în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse, asupra bunurilor deținute de un număr de patru inculpați.

„Astfel, în principal, cu privire la un inculpat s-a instituit măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurența sumelor de 2.355.913,96 lei, 74.943 euro, 21.300 dolari, 2.120 franci elveţieni și 100 lire sterline”, se precizează în comunicatul Ministerului Public.

Sursa citată arată că față de al doilea inculpat s-a instituit măsura sechestului asupra sumelor de 1.080 euro, 9.130 lei, 338 dolari și 1.150 de franci elveţieni, ridicate în urma efectuării percheziției domiciliare. A fost dispusă, de asemenea, indisponibilizarea bunurilor mobile și imobile și poprirea cu privire la sumele aflate în conturile bancare până la concurenţa sumei de 850.292 lei.

Pentru al treilea inculpat s-a dispus măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurenţa sumei de 363.310,63 lei.

Control judiciar și rețineri pentru 24 de ore

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar cu privire la un număr de 6 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită.

„Totodată, la data de 21.09.2023, cu privire la alți doi inculpați, medici în cadrul instituției menționate, cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, față de care s-a dispus anterior măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, cauza a fost înaintată Tribunalului București cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile”, se arată în comunicat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite