Detașament român în misiune în Republica Centrafricană. Care este obiectivul militarilor

0
Publicat:

Militarii români sunt singurii care, în acest moment, oferă cursurile necesare pregătirii în cadrul consolidării capacităților Forțelor de Securitate Internă ale Republicii Centrafricane, în cadrul European Union Training Mission.

Misiune în Republica Centrafricană. FOTO Facebook MApN
Misiune în Republica Centrafricană. FOTO Facebook MApN

European Union Training Mission din Republica Centrafricană (EUTM RCA) a fost instituită în aprilie 2016 pentru a contribui la reforma sectorului apărării din Republica Centrafricană, în cadrul unei reforme mai ample a sectorului de securitate, în strânsă coordonare cu alte misiuni internaționale de sprijin.

Românii asigura instruirea de bază în funcțiile administrative și de secretariat

În perioada 7 – 15 februarie .2023, la sediul comandamentului din Bangui, a avut loc predarea – primirea drapelului național și a comenzii delegației române a celei de a 15-a rotație, de asemenea, din partea României, militarii străini au fost decorați cu „emblema de merit partener pentru apărare”.

„Militarii români sunt singurii care, în acest moment, oferă cursurile necesare pregătirii în cadrul consolidării capacităților Forțelor de Securitate Internă ale Republicii Centrafricane și Jandarmeriei Naționale, EUTM RCA, în coordonare cu EUAM RCA. Pe parcursul a  șase săptămâni, instructorii români de la Education Pillar vor asigura instruirea de bază în funcțiile administrative și de secretariat, pentru 30 de cursanți în facilitățile Kassaï Camp”, precizează  Cpt. Cdor ing. (Ma) Ionuț Clapon, reprezentantul României în TO EUTM RCA.

România, locul patru la crosul pentru coeziune

La crosul pe distanța de cinci kilometri, organizat în vederea asigurării coeziunii membrilor țărilor contributoare la misiune și împreună cu reprezentanții altor organizații internaționale, din totalul de 37 de participanți la activitate, România, prin reprezentantul național, a ocupat locu patru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite