Republica Centrafricană: Un avion a bombardat „baza forţelor lor de apărare şi a aliaţilor ruşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Republicii Centrafricane a anunțat că un avion care a venit şi a plecat într-o ţară vecină a bombardat în cursul nopţii de luni o tabără de militari şi a "aliaţilor" lor paramilitari ruşi din nord, provocând pagube.

Bangui se referă întotdeauna la paramilitarii ruşi prin cuvântul "Aliaţi" Foto ilustrativă: Arhivă
Bangui se referă întotdeauna la paramilitarii ruşi prin cuvântul "Aliaţi" Foto ilustrativă: Arhivă

Avionul "a aruncat explozivi în oraşul" Bossangoa "vizând baza forţelor noastre de apărare, cea a Aliaţilor noştri, precum şi fabrica de bumbac", se arată într-un comunicat al guvernului acestei ţări, unde armata şi sute de combatanţi ai grupului rus de securitate privată Wagner luptă împotriva rebelilor. Bangui se referă întotdeauna la paramilitarii ruşi prin cuvântul "Aliaţi", conform Agerpres.

Dar, potrivit sursei citate, este prima dată, cel puţin anunţat public, când acest presupus atac al unui avion ostil are loc, cel puţin de la începutul războiului civil în această ţară, în 2013.  

Mercenarii ruși din infamul grup Wagner ar fi comis o serie de atrocitărți în câteva comunități din Republica Centrafricană, unde au început să activeze în urmă cu aproximativ patru ani. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite