Descoperire macabră în Treviso, Italia: Cadavrul decapitat, posibil al unei românce, găsit într-un canal de irigare. Cum ar fi ajuns acolo

0
Publicat:

O femeie din Mareno di Piave, o comună din provincia Treviso, Italia, a avut un adevărat șoc, joi dimineață. În canalul de scurgere din spatele casei sale, folosit pentru irigarea câmpurilor, se afla un cadavru decapitat.

Cadavru decapitat, descoperit în Treviso FOTO Shutterstock
Cadavru decapitat, descoperit în Treviso FOTO Shutterstock

Femeia a sunat imediat la poliție. Trupul neînsuflețit se afla deja într-o stare avansată de descompunere și se presupune că persoana ar fi murit cu cel puțin un an în urmă.

Cum ar fi ajuns cadavrul acolo

Probabil ploile abundente din noaptea precedentă au scos la iveală cadavrul, scriu jurnaliștii Corriere della Sera. Joi dimineață, o femeie din localitate a mers la canalul de scurgere din spatele casei sale, folosit pentru irigarea culturilor agricole, ca să verifice dacă s-a umplut cu moloz, potrivit Observatornews.ro.

Am văzut că era ceva lângă baraj. Apoi mi-am dat seama că este un cadavru, le-a declarat ea, carabinierilor.

Oamenii legii iau în calcul ipoteza ca ploile să fi umplut rețeaua de irigații subterane, împingând cadavrul și făcându-l să ajungă în canalul de scuregere unde a fost descoperit. Cadavrul a fost ridicat de la fața locului de pompierii voluntari de la detașamentul Asolo, împreună cu polițiștii.

O primă examinare a relevat faptul că trupul neînsuflețit se afla într-o stare avansată de descompunere, în faza de saponificare, fenomen care apare atunci când un corp rămâne scufundat în apă rece sau curgătoare pentru o perioadă lungă de timp. În cazul de față ar fi vorba de cel puțin un an de zile.

Victima, posibil româncă

Se presupune că trupul ar aparține Anincăi Dota, o româncă, în vârstă de 83 de ani, care a dispărut în iulie 2020, în Santa Lucia di Piave, nu departe de locul descoperirii macabre. Misterul va fi deslușit în urma testelor ADN.

Date fiind condițiile, nu poate fi exclusă nicio ipoteză, de la moartea violentă până la accident. Din acest motiv, procurorul a dispus o autopsie, pentru lămurirea cauzei morții, dar și un test ADN, pentru a încerca să dea un nume rămășițelor umane.

În urmă cu trei ani, Anica Dota a plecat singură de acasă și nu s-a mai întors. Fiica sa a anunțat dispariția, gândindu-se că bătrâna îşi pierduse orientarea. Operațiunile de căutare nu au avut succes, deși s-au repetat chiar și la câteva luni după dispariție. Atenția salvatorilor s-a concentrat, în special, de-a lungul canalelor de irigare, unde se credea că ar fi căzut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite