Cum a ales Ucraina să-i mulțumească României pentru ajutor: mesaje pe fundalul unei melodii a lui Nicu Alifantis VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucraina a publicat pe X un videoclip de mulţumire la adresa României. Pe fundal, a fost aleasă o melodie patriotică a lui Nicu Alifantis ale cărei versuri au fost scrise de Adrian Păunescu.

România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutoare militare trimise şi va ajuta la antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane F-16, informează Centrul pentru Comunicare Strategică.

În videoclipul care însoţeşte mesajul sunt imagini de la Revoluția Română, în care apar manifestanți cu steaguri din care a fost decupată stema comunistă, apoi demonstraţii pro-ucrainene din România, de la întâlniri ale preşedinţilor Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski în timp ce-şi dau mâna.

image

Imaginile sunt completate cu mesaje în limba engleză: „România este unul dintre cei mai apropiaţi vecini ai noştri şi unul dintre partenerii care ne-au susţinut cel mai mult”, „România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutor militar”, „Ne va antrena piloţii pe noile avioane F-16”. Sunt prezentate, de asemenea, imagini cu vehicule militare şi cu sisteme de rachete antiariene. În același videoclip apar imagini din februarie 2024 de la sosirea în România a primilor refugiați ucraineni.

Clipul are ca fundal sonor melodia patriotică „Trăiască România“, a lui Nicu Alifantis ale cărui versuri au fost scrise de Adrian Păunescu.

„Ucraina vă va susţine întotdeauna”, le promit românilor ucrainenii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite