Croaţia: 50 de muncitori români au protestat la rafinăria din Rijeka pentru plata salariilor restante VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 50 de români care lucrează la modernizarea rafinăriei din oraşul croat Rijeka au protestat miercuri la una din porţile unităţii cu privire la plata salariilor restante.

Protestul a fost confirmat de avocatul Marko Hrstic, care reprezintă agenţia română de locuri de muncă IGW Proiecte International. Românii, care lucrează pentru firma românească JCR Christof Services, au protestat pentru prima dată luni. Miercuri, ei au spus din nou că au fost aduşi într-o situaţie dificilă de către Christof Industries Global (cu sediul la Graz), care are probleme financiare, şi de subsidiara sa din România, JCR Christof Services.

Muncitorii au avertizat că nu se întorc acasă fără bani

Muncitorii au afirmat că nu se vor întoarce în România fără salariile restante şi că vor continua să protesteze. Potrivit avocatului Hrstic, mulţi subcontractori sunt într-o situaţie dificilă din cauza problemelor financiare ale companiei din Graz. IGW, a adăugat el, a plătit o parte din salarii din fonduri proprii, dar le mai datorează muncitorilor încă două.

IGW a notificat săptămâna trecută proprietarul rafinăriei, compania energetică croată INA, şi contractorul principal, Kinetics Technology (cu sediul la Roma), cerându-le să rezolve urgent problema. INA a afirmat luni că nu este în niciun fel responsabilă de rezolvarea problemei, că îşi îndeplineşte obligaţiile financiare faţă de contractorul principal şi că se aşteaptă ca situaţia să fie soluţionată cât mai curând posibil. 

"INA nu este în nicun fel responsabilă"

După protestul muncitorilor români, INA a afirmat că nu este în niciun fel responsabilă pentru rezolvarea problemelor acestora: „Cu ocazia protestului muncitorilor companiei IGW, un subcontractant al companiei Christof, care, la rândul ei, este subcontractant al contractorului principal al proiectului, KT italian, dorim să vă informăm că INA nu este în niciun fel responsabil pentru rezolvarea problemelor lor”.

Aceștia subliniază că INA, în calitate de investitor responsabil, își îndeplinește în mod corespunzător obligațiile financiare față de contractorul principal și se așteaptă ca situația nou creată să fie rezolvată cât mai curând posibil.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite