Răsturnare de situație. Românul despre care s-a crezut că a murit pe frontul din Ucraina, este viu și nevătămat | UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Tony Stoica este comandantul plutonului 2 Kirolo Babentsov, din cadrul Legiunii Internationale Luptă pentru Ucraina.

Ovidiu Stoica luptă pentru Ucraina FOTO: facebook
Ovidiu Stoica luptă pentru Ucraina FOTO: facebook

UPTADE: Românul despre care presa a informat că a murit pe frontul din Ucraina este de fapt viu și nevătămat. Stoica Ovidiu Anton efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov, iar prietenul său Petru Gabor a anunțat că ar fi murit, informația a fost preluată de diverse media, inclusiv de Adevarul.ro, care pe această cale le cere scuze cititorilor, lui Ovidiu Stoica și familiei sale.

Petru Gabor a postat ulterior un nou mesaj despre soarta lui Ovidiu „Tony” Stoica, pe Facebook.

 „Am fost contactat de Stoica Ovidiu Anton și e în viață, îmi cer scuze că am căzut în capcana dezinformărilor lansate public doar că au fost foarte mulți care au postat acest lucru și toți cei pe care i-am contactat spuneau același lucru că nu mai dau de el în condițiile în care țineam legătura și de fiecare dată răspundea după câteva ore, mi-a explicat și motivul acestei absențe și mă bucur că nu am avut dreptate.”  

Mai jos este atașat un video în care Stoica Ovidiu Anton contrazice informațiile cu privire la situația sa.

Ovidiu „Tony” Stoica a fost ucis în timp ce efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de-pe linia frontului.

Ne luăm rămas bun de-la Stoica Ovidiu Anton care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina Internațional Legion) efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de-pe linia frontului, din păcate misiunea lui pe acest pământ sa încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților de noaptea trecută,la începutul războiului a făcut voluntariat în vama Isaccea pentru câteva luni când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina, mulțumită sacrificiului suprem pe care la făcut mulți răniți au primit o a doua șansă, să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți”, a anunțat pe o rețea de socializare Petru Gabor, președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere.

Este cel de-al doilea român care moare în războiul din Ucraina, după Rudolf Wittmann, care a murit în octombrie 2023.  Rudi cum îi spuneau prietenii și-a dedicat viața luptei pentru libertate și după ce a petrecut câțiva ani în Legiunea Străină, a luptat un an și ceva pentru Ucraina. Sfârșitul și l-a găsit pe front, iar la 27 de ani, Rudolf a devenit un erou al Ucrainei și al luptei pentru libertate.  

Rusia a dat în urmărire peste 700 de voluntari străini care luptă pe front de partea Ucrainei, printre care se numără cetățeni din România, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia și Polonia, a anunțat Comitetul rus de Investigații în urmă cu o săptămână, potrivit tvrinfo.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite