Coincidenţă tragică: Accidentul de avion din Milano s-a întâmplat la 20 de ani de la cel mai mare dezastru aviatic al Italiei, pe strada denumită în memoria acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Milionarul Dan Petrescu şi familia sa şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic care a avut loc duminică la Milano. La bordul avionului se aflau în total opt persoane, dintre care niciuna nu a supravieţuit. Avionul s-a prăbuşit peste o clădire aflată în curs de renovare în zona San Donato, Milano.

Coincidenţa sinistră este că accidentul a avut loc la 20 de ani după dezastrul Linate, cea mai mare tragedie aviatică din istoria Italiei, conform cotidianului Il Giorno.

„Octombrie 2001, octombrie 2021. Douăzeci de ani mai târziu, noi decese din cauza unui accident de avion. O coincidenţă pe care nici măcar cel mai capabil şi vizionar scriitor de film de groază nu l-ar fi putut concepe. Accidentul aviatic milanez San Donato a avut loc pe 3 octombrie 2021, dezastrul Linate a avut loc pe 8 octombrie 2001. Practic, exact la douăzeci de ani după al doilea. Linate este amintit şi astăzi ca accidentul aviatic cu cel mai mare număr de victime din Italia.”, notează cotidianul.

Acum 20 de ani, în dimineaţa zilei de 8 octombrie, un business jet privat a intrat din greşeală pe pista aeroportului din Milano şi a lovit un avion care abia decola, cu 110 pasageri, către Danemarca. Impactul i-a ucis pe cei de la bordul jet-ului şi a deteriorat avionul în asemenea măsură încât acesta nu a putut finaliza decolarea şi s-a prăbuşit într-o clădire. Tragedia s-a soldat cu 118 victime, în total.

8 vieţi pierdute în accidentul aviatic de pe strada 8 octombrie 2001, denumită după cea mai mare tragedie aviatică a Italiei

Coincidenţa legată de accidentul de duminică nu se limitează numai la dată. Avionul în care se afla Dan Petrescu s-a prăbuşit pe strada 8 octombrie 2001, denumită astfel în memoria tragediei de acum 20 de ani.

Acesta a decolat duminică din aeroportul Linate şi se îndrepta către Olibia, acolo unde Dan Petrescu avea o vilă. Milionarul era însoţit de soţia şi fiul său, alături de încă cinci persoane. Între acestea se număra şi fiica fostului comentator de Formula 1 Miki Alexandrescu, soţul şi fiul ei, în vârstă de un an. 

Conform primelor informaţii, avionul se afla în urcare în momentul în care unul dintre motoare a cedat. Aeronava a căzut peste o clădire aflată în renovare care a luat foc în urma impactului. Cotidianul Corriere a reconstituit filmul accidentului.

Toţi cei opt pasageri aflaţi la bord au decedat.

Citeşte şi: Cine sunt victimele accidentului în care a murit magnatul Dan Petrescu. O altă familie, distrusă complet 

Ce a făcut Dan Petrescu, miliardarul mort în accidentul din Milano, cu o zi înainte de tragedie

Dan Petrescu, cel mai bogat român, soţia, fiul şi cinci prieteni ar fi murit în accidentul aviatic de la Milano

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite