Cum s-a prăbuşit avionul privat al lui Dan Petrescu. Corriere a realizat dinamica accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion privat s-a prăbuşit peste o clădire din Milano. Foto EPA-EFE
Un avion privat s-a prăbuşit peste o clădire din Milano. Foto EPA-EFE

Avionul de mici dimensiuni Pilatus PC-12 cu destinaţia Olbia, în care se afla omul de afaceri Dan Petrescu şi familia acestuia, s-a prăbuşit la doar câteva minute de la decolarea de pe aeroportul Linate. Publicaţia italiană Corriere a realizat o dinamică a accidentului.

Avionul s-a prăbuşit cu 156 de kilometri la oră, la circa patru minute de la decolare, iar primele indicii arată că pilotul ar fi încercat să se întoarcă pe pistă după ce au apărut unele probleme, cel mai probabil la motor.

Ceva s-a întâmplat cu doar 16 secunde înainte de impact, arată publicaţia italiană. Avionul a început să piardă altitudine şi să coboare cu 25 de metri pe secundă.Cu şapte secunde înainte, potrivit vitezei înregistrate, avionul avea circa 316 de kilometri pe oră, semn că pilotul ar fi făcut tot posibilul să mărescă viteza şi să efectueze o manevră.

La ora 13:07:40, avionul avea 293 de kilometri pe oră şi o altitudine de 1.631 de metri ca două secunde mai târziu să înceapă să piardă în altitudine,  ajungând la 1.615 de metri şi circa 300 de kilometri pe oră.

După alte două secunde a pierdut alţi 52 de metri, iar la 13:07:56 a trimis ultimul semnal înainte să se prăbuşească.

O ipoteză a experţilor este că motorul ar fi cedat în momentul în care pilotul a încercat să vireze pentru a se întoarce pe pistă, ceea ce explică creşterea bruscă a vitezei.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite