Ce-au avut de împărţit Udrea şi Cocoş?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 10 ani în care s-au ridicat unul pe altul în politică şi în afaceri, Elena Udrea şi Dorin Cocoş merg pe drumuri diferite. În urma lor rămâne o căsnicie atipică şi multe controverse.

Elena Udrea, deputat PDL, şi Dorin Cocoş, om de afaceri controversat, au anunţat luni seară că divorţează. Nimic ieşit din comun. În România se înregistrează zilnic, în medie, 100 de divorţuri. Important e ce rămâne în urma cuplului Udrea – Cocoş: o poveste (de dragoste) dintre un îmbogăţit din bişniţă şi o fată mediocră de la ţară. O lecţie despre cum afacerile, politica şi viaţa personală se amestecă pentru a crea oameni care fac legi, conduc ministere, transformă ţara.

„AZI UN LEU, MÂINE DOI...“

„Sunt doar 13 ani diferenţă între mine şi soţul meu, nu sunt vreo 100. Să ştiţi că nu e o relaţie comodă. Eu sunt mulţumită că soţul meu încă mă mai suportă după toate problemele pe care i le creez. E vorba de zecile de mizerii care apar în presă, e vorba că oamenii de afaceri nu vor să fie persoane publice“. Aşa vorbea Elena Udrea, acum trei ani, într-o emisiune de pomină, în platoul OTV al lui Dan Diaconescu.

Udrea a povestit cum şi-a cunoscut soţul. Cocoş fusese inginer în Pipera şi, la începutul anilor ’90, făcea „mic comerţ cu Turcia“: „Azi a câştigat un leu, mâine doi şi a ajuns unde este acum. Când l-am cunoscut, în 1997, avea o Dacie Break. Eu aveam un Oltcit“. Cei doi au schimbat maşinile, iar de la blugi aduşi din Turcia, Cocoş a ajuns să facă afaceri la nivel înalt.

În decembrie 2003, Udrea şi Cocoş s-au căsătorit civil. Trei luni mai târziu, ea a intrat în politică şi a ars rapid etapele, ajungând în numai doi ani consilier prezidenţial.

INCOMPATIBILII: „UNUL POLITICĂ, ALTUL AFACERI“

„Faptul că avem cariere atât de diferite şi, în cazul nostru, chiar incompatibile, unul politică, altul afaceri, ne-a privat de timpul petrecut împreună necesar relaţiei şi a supus căsătoria unor presiuni din exterior care au afectat-o iremediabil“, se arată în comunicatul de presă pe care cei doi l-au făcut public luni seară. Afacerile lui Cocoş chiar au făcut-o pe Elena Udrea incompatibilă, în 2005, pe când era consilier al preşedintelui Traian Băsescu. Ziaristul Mihai Munteanu, pe atunci la „Evenimentul zilei“, a publictat o serie de anchete despre afacerile lui Cocoş. Acesta a încercat zadarnic să-l mituiască pe ziarist, amplificând scandalul. Drept urmare, „blonda de la Cotroceni“ a fost nevoită să-şi dea demisia.

I-A FĂCUT PROBLEME SOŢULUI

Elena Udrea are 40 de ani şi e una dintre cele mai influente femei din politica românească postdecembristă. Traseul ei (consilier  – deputat – ministru - deputat) a fost o sabie cu două tăişuri pentru Dorin Cocoş. „Nu-ţi convine ca, din cauza soţiei, tu să fii mereu în vizorul presei. Mulţi parteneri de afaceri pe care i-a avut soţul meu au renunţat la relaţiile cu el pentru a nu deveni ţintă de presă“, spunea Udrea în aceeaşi emisiune de la OTV. Nimic însă despre influenţa politică pe care a exercitat-o ca o mână invizibilă pentru afacerile lui Cocoş. Au ajuns împreună în topul „Forbes“, între milionarii României. Au ajuns să aibă un hectar de Bucureşti.

NEGLIJENT DE ZIUA EI

Luna trecută, Elena Udrea a petrecut de Sfinţii Constantin şi Elena pe canapeaua lui Cătălin Măruţă, la postul Pro TV. A dat primele semnale că aventura de 10 ani cu Cocoş e terminată. „Nu-mi vine să cred că au trecut zece ani de căsnicie. Mai avem puţin şi împlinim zece ani, sper să ne prindă zece ani“, a spus ea. I s-a plâns lui Măruţă că n-a primit niciun cadou de la soţ de ziua numelui. Aflând acestea, Măruţă a umplut-o de daruri. Încărcată de cadouri, Udrea a încheiat: „Deci am cu ce merge acasă. Deşi, normal era să vină soţul cu cadourile astea“.

O căsnicie atipică

Fără să fi încercat prea tare să demonstreze contrariul, Dorin Cocoş şi Elena Udrea au arătat mereu ca doi oameni uniţi, mai degrabă, de aceleaşi interese decât de vreo mare iubire. Erau foarte rar văzuţi împreună, nu purtau verighete, nu au făcut copii, iar Elena Udrea şi-a păstrat numele de fată.

Într-una dintre puţinele apariţii în care a vorbit despre relaţia cu soţul ei, la OTV, în ianuarie 2010, Elena Udrea a căutat să explice: „Nu port verighetă pentru că noi am avut doar căsătorie civilă, nu am mai apucat să facem nuntă, pentru că au venit alegerile din 2004. Poate o să facem şi un copil, dar până acum nu am avut timp. Au fost alegeri, campanii electorale, nu prea a fost timp“.

În 2003, când a spus „Da” în faţa lui Dorin Cocoş, Elena Udrea nu era o persoană cunoscută, dar tot n-a vrut să-şi schimbe numele după cel al soţului. „Eu cred că personalitatea fiecăruia se conturează în jurul unui nume. Mă cheamă Elena Gabriela şi până la liceu mi s-a spus Găbiţa. Când am intrat într-o altă etapă a vieţii, adolescenţa, mi s-a spus Elena şi Elena a rămas. Eu sunt Elena Udrea şi n-aş putea să fiu altceva. Acum sunt căsătorită cu Dorin Cocoş – şi să dea Dumnezeu să rămânem până la adânci bătrâneţi –, dar dacă ne despărţim şi mă căsătoresc a doua oară, ce fac? Mă numesc o dată Udrea, o dată Cocoş, o dată Ionescu, o dată Popescu? Nu am vrut să-mi schimb numele pentru că mi se pare că numele ăsta mă reprezintă“, spunea deputata în urmă cu trei ani.

„ELENA ESTE APROAPE MUSAFIR“

Luni, cei doi au emis un comunicat comun prin care au anunţat, pe un ton rece, că preocupările total diferite nu le-au permis să petreacă prea mult timp împreună. Într-un interviu acordat în 2011, Dorin Cocoş admitea că nu se vede prea des cu soţia: „E şi uşor, dar este şi greu să fii soţul Elenei Udrea. Din păcate, politica îi ocupă mai tot timpul. Mai în glumă, mai în serios, acum este aproape musafir. Petrecem împreună mult mai puţin timp decât ne-am dori“.

„M-am simţit ca în adolescenţă“

Elena Udrea a postat recent pe Facebook mai multe poze în care apare alături de Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia Mare, fost membru PDL. Ea a fost într-o vizită la Baia Mare la finalul lunii mai, participând la câteva petreceri alături de Cherecheş.

image

Acesta are 35 de ani, este necăsătorit şi deţine o avere impresionantă, fiind unul dintre cei mai râvniţi burlaci ai Maramureşului. La pozele celor doi au apărut deja comentarii de la mulţi admiratori, care le urează să „devină mirii anului“.

Elena Udrea a însoţit fotografiile cu un comentariu: „Îi mulţumesc domnului Primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pentru invitaţia de a participa la evenimentele importante ale comunităţii: banchetul de final de an competiţional al handbalistelor de la HCM Minaur Baia Mare şibanchetele absolvenţilor de licee din Baia Mare! M-am simţit ca în adolescenţă“.

„Elena Udrea este o femeie foarte frumoasă, dar...“

Tot în Maramureş şi tot din seria „adolescentine“, Udrea s-a pozat în timp ce rupea o bucată din scoarţa „copacului care aduce noroc“, aflat în curtea unui liceu. Cătălin Cherecheş a vorbit pentru „Adevărul“ despre relaţia cu deputata de Neamţ: „Elena Udrea este o femeie foarte frumoasă, dar lucrul ăsta nu are legătură cu subiectul pe care îl speculează unii. Este o prietenă a oraşului nostru. A făcut foarte multe lucruri pentru Baia Mare. Faptul că de fiecare dată o găzduim cu foarte multă prietenie nu înseamnă nimic mai mult decât prietenie“.

Elena Udrea a precizat că, în afara declaraţiei de presă legată de divorţ, nu va face alte comentarii pe marginea acestei teme. (Cosmin Carp)

image

Udrea şi copacul norocos
 

Bancuri de pe net: „Sper că Traian Băsescu e mulţumit acum!“

Site-urile cu ştiri umoristice au devorat subiectul divorţului dintre Elena Udrea şi Dorin Cocoş. Temele sunt cele îndelung-dezbătute când vine vorba de Elena Udrea: presupusa legătură cu Traian Băsescu, munţii de bani pe care stă şi incompatibilitatea cu Dorin Cocoş.

Deşi aflat la Berlin, Victor Ponta a comentat pe Facebook divorţul Elenei Udrea: „Sper că Traian Băsescu e mulţumit acum!“. Dorin Cocoş s-a arătat extrem de surprins de anunţul Elenei Udrea: „Nici măcar nu ştiam că sunt căsătorit cu ea“. www.timesnewroman.ro
Udrea şi Cocoş invocă nepotrivirea de caracter: ei îi plăceau milioanele de euro, lui milioanele de dolari. Revista „Kamikaze“

Peţită pe Facebook în noaptea divorţului

Luni seară, Elena Udrea a publicat pe pagina ei de Facebook anunţul divorţului de Dorin Cocoş. Fanii de sex masculin de pe reţeaua de socializare s-au repezit să o consoleze, să-i dedice poezii şi chiar să o ceară în căsătorie. Iată câteva mostre, reproduse întocmai:

- „felicitări, aşteptam de mult clipa asta - o femeie frumoasă ca tine, merita mai mult.... fruntea albă-n părul galben, pe-al meu braţ încet s-o culci, lăsând pradă gurii mele ale tale buze dulci...“

- „eşti o fiinţă puternică, succes în viaţă, eşti superbă de frumoasă. baftă“.

-„căsătoreştete cu mine eşti o dulce“.


CITEŞTE ŞI:

VIDEO Divorţul Elenei Udrea de Cocoş, comentat de locatarele blocului în care a copilărit blonda din PDL

FOTO Elena Udrea e „single” şi a început să primească declaraţii de dragoste pe Facebook: „...lăsând pradă gurii mele ale tale buze dulci...”

Elena Udrea şi Dorin Cocoş au divorţat. Istoria tumultuoasă a unei căsnicii care a ţinut prima pagină a ziarelor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite