Bogdan Despescu, despre cazul criminalului care a evadat în București: „Pot fi cazuri când o persoană condusă la o anumită locație nu e încătușată”

0
Publicat:

Chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a făcut miercuri afirmații referitoare la incidentul în care criminalul Meszaros Zsombor a reușit să evadeze în timp ce aștepta într-o ambulanță pentru a fi supus unui control medical în Capitală. Amintim că deținutul a fost prins la Oradea.

Bogdan Despescu
Bogdan Despescu a mulțumit public persoanei care l-a identificat pe criminal.FOTO Mediafax (Arhivă)

Conform Digi24, Despescu a afirmat că, pentru moment, oamenii legii nu au informații că bărbatul a avut parte de ajutor pentru a ajunge la Oradea, însă a explicat că astfel de informații urmează să fie stabilite în cadrul cercetărilor. 

S-a refăcut traseul, se va stabili în amănunt acest traseu. Important e că acest evadat a fost prins în mai puțin de 14 ore", a ținut să afirme chestorul. 

Nu a rezultat un sprijin ca să ajungă la Oradea", a mai adăugat Bogdan Despescu. 

Ba mai mult, secretarul de stat în Ministerul de Interne a mulțumit public persoanei care l-a identificat pe criminal și a apelat la numărul unic de urgență 112, fapt care a stat la baza prinderii acestuia. 

De asemenea, la întrebarea dacă criminalul avea de gând să părăsească țara, Despescu a replicat: „Nu avem un rezultat despre intenție. Vedem cu toții că s-a îndreptat spre zona de domiciliu.

Totodată, el a afirmat că urmează să se decidă dacă criminalul intenționa să se răzbune pe cei care au depus mărturie împotriva lui în cazul crimei săvârșite în anul 2017. 

La întrebarea legată de misiunea desfășurată de autorități care a dus la prinderea bărbatului, Despescu a spus că „există un plan care se pune în aplicare în cazul unei evadări și că acest plan se aplică în etape": „În acest caz, etapa primară a fost la București, ulterior în etape se alertează efectivele, se acționează în inele, sunt coordonări pe trasee în funcție de inormații. Una dintre informații ne-a direcționat spre Prahova și de acolo am continuat. La un moment dat toată țara a fost alertată, un număr important de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră au fost în alertă"

Nu am date că era sau nu bolnav, nu vreau să intru peste procedura de la ANP", a mai precizat chestorul. 

Fiind întrebat cum de criminalului nu i se puseseră cătușele, acesta a afirmat că „pot fi cazuri când o persoană condusă la o anumită locație nu e încătușată, unele din motive medicale".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite