Anchetă internă la Administrația Penitenciarelor după evadarea criminalului Meszaros Zsombor

0
Publicat:

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat. miercuri dimineața. că va declanșa o procedură disciplinară, în urma căreia se vor dispune măsurile legale, după ce marți un condamnat pentru omor a evadat în timp ce aștepta într-o ambulanță pentru a fi supus unui control medical în Bucureşti.

Meszaros Zsombor
Meszaros Zsombor

"Se va declanșa procedura disciplinară și, în funcție de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale”, se arată într-un comunicat al ANP, citat de antena3.ro.

Totodată, reprezentanții instituției precizează că, în legătură cu fapta săvârșită, administrația Penitenciarului-Spital București-Rahova a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București.

"Reiterăm faptul că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, se mai spune în comunicat.

Deținutul Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, care a evadat marți, a fost prins miercuri dimineața pe o stradă din Oradea, de către un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite