„Administratorul stației GPL dă vina pe morți“: Audieri în dosarul exploziei de la Crevedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La audierile în Dosarul Crevedia, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Ionuț Doldurea, administratorul societății, a dat vina pe morți.

Ionuț Doldurea Arhivă personală
Ionuț Doldurea Arhivă personală

Ionuț Doldurea a făcut miercuri, 22 noiembrie, acuzații la adresa morților de la Crevedia. „Când am ajuns la Crevedia, era un haos, oamenii nu erau evacuați, se aflau în proximitatea locului unde explodase“.

Mai mult decât atât, administratorii firmei consideră tragedia de la Crevedia ca fiind un simplu „accident de muncă“, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

"Doldurea, administratorul societății, face acuzații grave si dă vina pentru morții din Crevedia, pe șoferii de cisterne si pe autorități", a precizat avocatul

Printre altele, administratorul a recunoscut faptul că din 2015 au fost folosite pompe neomologate, fapte constatate și de pompieri în 2020”,

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs pe 26 august 2023 explozii soldate cu cinci decese şi aproximativ 50 de oameni răniţi, printre care mulţi pompieri.

Explozia de la stația GPL din Crevedia s-a anunțat inițial cu șase răniți, apoi opt, din care o persoană decedată. Numărul răniților a crescut foarte mult odată cu producerea celei de-a doua explozii, care a surprins la fața locului numeroase forțe de ordine – pompieri, jandarmi și polițiști.

Iniţial, era vorba de șase persoane care au fost afectate, persoane civile. A fost un stop cardiac la o persoană care nu era direct corelată cu incendiul propriu-zis, (...) dar a fost panicată", a spus Raed Arafat într-o declarație făcută la fața locului.

Explozii devastatoare la Crevedia
Explozii devastatoare la Crevedia

A fost o adevărată desfășurare de forțe la fața locului, fiind activat planul roșu de intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale. Astfel, au fost angrenate numeroase forţe de intervenţie din Dâmboviţa, Ilfov, Prahova și București. A fost activat, de asemenea, planul alb în spitale, fiind chemați de acasă medicii pentru a trata arșii.

Imagini de coșmar
Imagini de coșmar
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite