Start la înscrierea în clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până pe 18 mai, părinții care au copii gata să înceapă școala pot completa cererile-tip de înscriere în clasa pregătitoare. Acestea pot fi depuse atât online, cât și la unitatea de învățământ unde se solicită înscrierea elevului.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare se pot face până pe 18 mai Foto: Arhivă
Înscrierile pentru clasa pregătitoare se pot face până pe 18 mai Foto: Arhivă

Ulterior, până pe 31 mai, școlile sunt obligate să afișeze lista candidaților înmatriculați, cât și numărul de locuri libere, atât la sediul unităților de învățământ, cât și pe site-ul inspectoratului de care aparține unitatea de învățămmânt. Etapele pentru a doua sesiune de înscriere vor începe pe 5 iunie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pregătirea înscrierii în clasa pregătitoare în anul şcolar 2023-2024 a început pe 30 martie, cu afişarea circumscripţiilor şcolare, a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, precum şi pe site-ul inspectoratului şcolar. Totodată, unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze informații care permit părinților să cunoască activitatea care se va derula la clasele pregătitoare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2023, inclusiv, trebuie să fie înscrişi în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Părinţii ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. Toate unităţile de învăţământ au obligaţia de a oferi informaţii referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învăţământul primar, indiferent dacă părinţii fac parte sau nu din circumscripţia respectivă.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite