Sesiunea specială a Bacalaureatului continuă cu evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă

0
Publicat:

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale va continua joi cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii din partea minorităţilor.

David Popovici, alături de colegii de liceu FOTO Facebook
David Popovici, alături de colegii de liceu FOTO Facebook

Rezultatele vor fi afişate pe 26 mai şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, relatează Agerpres. Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi anunţate pe 29 mai. Printre cei care au susținut examenul special, bac-ul olimpicilor, se află și campionul David Popovici. Examenul se susține la Colegiul Național ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte.

Profesorii ies în stradă

În același timp, sindicatele din învățământ au anunțat pentru joi un protest în fața Guvernului, în contextul grevei generale declanșată luni. Negocierile bat pasul pe loc.

Zero rezultate în urma a trei zile de negocieri între sindicatele profesorilor și Guvern. În timp ce reprezentanții sindicaliștilor spun că profesorilor „le-a ajuns cuțitul la os“ și că multă vreme au fost „luați de proști“ referindu-se la salariile lor, Guvernul, prin gura premierului Ciucă și a președintelui Iohannis, vorbește întruna de satisfacerea revendicărilor cadrelor didactice la viitoarea lege a salarizării unitare programată pentru vara acestui an. Între timp, clasele rămân goale.

Cele trei mari federații sindicale din învățământ – Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“ – au anunțat pentru joi un protest cu 15.000 de profesori la Palatul Victoria și un marș ca răspuns la dialogul surzilor purtat până acum.

„Acțiunile noastre urmăresc să atragă atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul din învățământul preuniversitar și superior, în condițiile scăderii semnificative a puterii de cumpărare, determinate și de creșterea prețurilor. Nemulțumirea personalului din Educație este accentuată și de refuzul guvernanților de a purta negocieri reale cu federațiile sindicale din Educație și de a adopta măsuri concrete pentru soluționarea revendicărilor personalului din sistemul educațional, inclusiv după declanșarea, începând cu data de 22 mai 2023, a grevei generale în învăţământ“, se arată într-un document al sindicatelor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite